Google son Android O gelistirici onizlemesini acikladi

Google son Android O geliştirici önizlemesini açıkladı

Google bugün dördüncü ve son başlattı geliştirici önizleme ait Android O’nun mobil işletim sisteminin en son sürümünü açıkladı. Beklendiği gibi, bu sürümde önemli bir değişiklik yok ve Google’a göre Android O’nın piyasaya sürülmesi bu yaz başında devam edecek. Yazın resmi bitiminden önce kalan bazı zamanlar var (22 Eylül’de merak ettiniz), ancak Android Nougat’ın çok benzer bir programda olması nedeniyle , Ağustos ayında nihai bir sürüm göreceğimizi umuyoruz.

Android O için nihai API’ler üçüncü önizleme sürümüyle birlikte geldi; bu nedenle günümüzün güncellemesinin tamamı artan güncellemeler ve istikrar ile ilgilidir. Önemli Android SDK’leri, araçları ve Android Emulator’u önümüzdeki birkaç gün içinde küçük sürüm darboğazlarını alacak ve Android Destek Kitaplığı (sürüm 26.0.0) şimdi istikrarlı olarak değerlendirildi, ancak daha önce olduğu gibi burada odaklanmak, Geliştiriciler son sürüm kullanıcılara sunulmadan önce uygulamalarını test edebilirler.

Kullanıcıların ve geliştiricilerin Android yeni sürümü, OS genelinde daha iyi bildirim desteği, resimli resim desteği, otomatik doldurma ve daha fazlasını getiriyor. Telefonunuzun pilini optimize etmek için geliştirilmiş yeni özellikler de vardır. Değişikliklerden hiçbiri devrimci değilken, Android geliştiricileri, muhtemelen Android O’daki uygulamalarını mümkün olan en kısa sürede test etmelidirler (yeni özellikleri desteklemeyi düşünmese bile). Bunu yapmak için ayrıca , Android uygulamaları yazmak için Google’ın IDE olan Android Studio’nun en son sürümüne güncelleme yapmaları gerekir .

Google Play Store artık en yeni API’ya göre derlenen uygulamalar için de açıktır.

Google son Android O geliştirici önizlemesini açıkladı1

Android O geliştirici önizlemesi normal kullanıcılar için de bir kablosuz güncelleme olarak mevcuttur (telefonunuzda yayın öncesi yazılımı çalıştırmaya yetecek kadar cesur olduğunuzu varsayıyoruz). Google’ın Pixel, Pixel XL, Pixel C, Nexus 5X, Nexus 6P ve Nexus Player için kullanılabilir. Bunu elde etmek için, buradan kayıt olabilirsiniz .

Geçen yılki güncelleme, Android Nugat, şimdi Android ekosisteminde yaklaşık yüzde 11.5 pazar payı var. Android ekosistemini yeni OS sürümlerini adapte etmek için uzunca bir zaman sürdüğü bir sır değil; ancak şu anda piyasadaki önemli sayıda Google’ın kendi Pixel telefonları ile, geliştiricilerin yakında Android O ürün yelpazesine atlaması iyi bir fikir.