Google sekiz yil sonra ilk kez Street View fotograf makinelerini guncelledi

Google, sekiz yıl sonra ilk kez Street View fotoğraf makinelerini güncelledi

Yeni kameralar Google’ın makine öğrenme özelliklerini ve daha iyi fotoğraf ile kaynak verilerinde iyileştirme ve performans artışı sunacak.

Google Street View (Sokak Görünümü), arabaların üzerinde büyük küre şeklinde fotoğraf makinelerinin artık son günleri olabilir. Google sekiz yıl sonra ilk kez bir güncellemeye gitti. Sokak Görünümü görüntülerini çeken kameralar için bir tasarım değişikliği yaptı. Yeni kameranın donanımı çok daha net ve yüksek çözünürlük ile canlı renklere sahip fotoğraf çekmenize olanak sağlıyor. Eski tasarımdaki gibi teçhizat bir aracın tavanında da yer alacak. Ancak üste yer alan küçük top 20 megapiksel sensörle donatılmış ve yalnızca yedi kamera içermekte. Bunla beraber HD fotoğraflar çeken iki kamera ve lazer radarı için iki farklı ön ve arka kutu barındırmakta.

Google’ın makine öğrenme ve AI (yapay zeka) yetenekleri, fotoğraflar ve Sokak Görünümü otomobili için algoritma bulunmakta. Cadde adları ve numaralarını otomatik algılar ve bu verileri not ederek otomatik bir şekilde Google’ın veritabanına gönderir. Yazılım bunla beraber işletme adlarını ve logolarını da belirlemekte. Google bu yazılımı çok daha fazla geliştirmek için, yeteneklerini arttırmak adına ciddi çalışmalar yapıyor.

Daha iyi teknoloji, Google’ın arama ve diğer işlevlerini büyütmesine olanak sağlayacak. Google’ın makine öğrenme özellikleri için çok daha iyi kaynak verilerini istemelidir. Google Sokak Görünümü 2007’den bu yana fotoğraf çekmekte.