Google sadece Hindistan icin ozel odeme uygulamasi baslatti

Google sadece Hindistan için özel ödeme uygulaması başlattı

Hindistan’da son zamanlarda e-ticaret hızını arttırmaya başlayınca Google ister istemez kapıdan içeri girmek istiyor. İşte detaylar…

Hindistan Başbakanı geçtiğimiz yıl 500 ve 1000 rupi ( 33 TL ve 66 TL) para birimini öldürdüğü sırada ülkeyi güzelce sallamıştı. Kişiler hızla ülke içerisindeki dijital ödemeleri kullanmaya başladı ve Google bu işin içinde olmak istiyor.

Arama Motoru Google, Pazartesi günü Hindistan’da Google Tez adında yeni bir dijital ödeme uygulamasına imzasını atarak hizmete sundu. Uygulama hem iOS hem de Android kullanıcıları için geliyor. İngilizceyi ve beraberinde 7 farklı Hint dilini desteklediği söyleniyor.

Google Tez, Android Pay, Apple Pay ve Samsung Pay gibi kullanıcıların hesaplarına bağlanıyor. Kullanıcıların para transferleri yapmalarını ve ödeme ile satın alımlar için birçok destek sunuyor.

Google, kendi web sitesinde Tez’in Hindistan’a özel yapıldığını belirtiyor. Teknoloji devinin daha önceki dönemlerde Hindistan’ın e-ticaret sektörünün 2020 yılına dek 100 milyar dolara ulaşacağını da ifade ediyor.

Google’ın atmış olduğu bu adım ciddi anlamda yapılması gereken bir durumdu ve Google’a yakışanda buydu. Bakalım Google’ın tahmin verileri ilerleyen zamanlarda doğruluğunu koruyacak mı? Bekleyip göreceğiz.