google play store 1

Google Play Rootlu Cihazları Engellenebilir

Geçtiğimiz günlerde Netflix’in Rootlu cihazlarda çalışmayacağını bu haberimizde duyurmuştuk. Şimdi de Google Root yapılmış cihazlarda Google Play’in çalışmasını engelleyebilir.

Bazı kullanıcılar Akıllı telefonları üzerinden tam kontrol sağlamak amacı ile Root işlemi yapmakta. Her ne kadar Root işlemi cihazı garanti dışı bıraksa da kullanıcılar tüm kontrolü ele almak için bu riski göze almaktalar.

Root işlemi oldukça tehlikeli bir işlem olmakla beraber; yanlış yapılan işlem sonucunda cihazınızın tamamen kapanmasına ve bir daha çalışmamasına neden olabilmektedir. Ancak bu konuda biraz araştırma yapmış ve gözünü karartarak Root işlemi yapmak isteyen kullanıcılar için Google Playstore’da da çeşitli uygulamaları görmek mümkünken Google tarafı bu konuda bir değişikliğe gidecek gibi gözüküyor.

Netflix’in kararının ger ne kadar Google’ın Widevine DRM koruması ile ilgili olduğu ifade etse de; Google; Root işlemi yapılmış cihazlarda Google Playstore’dan uygulama indirmelerini engelleyecek düzenlemeler getirdiği ortaya çıkmış oldu. Ancak Google bu konuda değişikliğe gitse de bu işlemi yapmak için kullanıcılar farklı yollardan yine amaçlarına ulaşacak gibi gözüküyor.

Google Rootlu Cihazlara, Google Playstore’u Engellemesi Konusunda Düşüncelerinizi Buradan Paylaşabilirsiniz.