windows 10 anniversary update 1

Google Project Zero Ekibi Windows 10 Anniversary Sonrası Güvenlik Sorunu Ortaya Çıkardı

Güvenlik, yazılım dünyasının en büyük sorunlarından biri olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. Hele ki son dönemlerde yapılan araştırmalar ise siber saldırıların artış gösterdiğini ortaya koyuyor. Siber saldırılar özellikler kullanılan yazılımların açıklarından faydalanarak gerçekleştiriliyor. Kullanılan ana sistemin dünya genelinde kullanılması durumunda da etkilenen kişi sayısı da bir haylı yüksek oluyor. Tüm kullanıcıları etkileyen büyük bir güvenlik açığı da Microsoft’un işletim sisteminde bulundu. Microsoft’un Windows 10 Anniversary güncellemesi sonrasında Google Project Zero ekibi tarafından bulunan sorun, Windows 10 kullananların şifrelerinin riske girmesine neden oldu. İşte Detaylar..

Windows 10 Anniversary Güncellemesi Sonrasında Ortaya Çıkan Sorunun Detayları

Microsoft‘un Windows 10 Anniversary sürümü sonrasında uygulama mağazasında bir sorun yaşandı. Yaşanan sorun ise Güncelleme sonrasında yeni sürümü kullanan kullanıcıların uygulama mağazasında önerilen uygulamaları sanki yüklüymüş gibi görmesine neden olduğu açıklandı. Dolayısı ile önerilen uygulamalar izine gerek olmadan sisteme otomatik olarak yüklenebiliyor. Bu uygulamalar arasında da yer alan Keeper isimli uygulamada ki güvenlik açığı nedeni ile de şifrelerin açık konuma gelmesi söz konusu olduğu açıklandı.

Google Project Zero ekibi tarafından yapılan açıklamada özellikle tarayıcı üzerinden kullanılan şifrelerin alınmasına imkan sağlayan bu güvenlik sorununun, kullanıcıların kişisel bilgilerine erişilmesini de mümkün kıldığı ifade ediliyor. Microsoft’un konu hakkında uyarıldığı ve yeni bir güncelleme yayınlaması bekleniyor.

Keeper kullananların açığı kapatması için 11.4 sürümünü yüklemeleri gerekiyor. Ancak bundan sonraki aşama için uygulamaya ne kadar güvenilir olduğu da ayrı bir konu..Ayrıca İşletim sistemi güncellemesinin ne zaman geleceği ile ilgili henüz bir açıklama olmadığını da belirtelim.