project loon

Google Project Loon ile Porto Riko’da İnternet Bağlantısı Sunacak!

Maria Kasırga’sının yıktığı ülkelerden bir tanesi de Porto Riko olmuştu. Felaketin vurduğu ülkede yaklaşık 3 milyon insan etkilendi. Halkın %30’u içme suyuna erişemezken milyonlarca insanda elektriksiz kaldı.

Tesla firmasının başlattığı ve Google’ında dahil olduğu teknolojik altyapı düzeltme çalışmaları Porto Riko’da hız kesmeden sürüyor. Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Alphabet, Porto Riko’da internet bağlantısını kurmak için Project Loon’u kullanacağını açıklamıştı.

Google ile birlikte çalışacak olan firma dev balonların yardımı ile temel iletişim ağları kurmak amacıyla havadan internet bağlantısı kuracak.

Bağlantı Kurulmayan Bölgelere İnternet Götüren Balon: Project Loon

Project Loon ve AT & T şirketi koordineli olarak çalışarak LTE bağlantısı bulunan telefonlara internet erişimi sağlamanın yanı sıra çevrimiçi kısa mesaj gönderme hizmeti sunacak. Ek olarak Google firması ülkede ilk kez makine öğrenme algoritmalarını deneyecek.

Firma tarafından yapılan resmi açıklamada, ülkede sürekli olarak rüzgarların yön değiştirdiği ve balonların mümkün olduğunca bağlantı kurulacak alanlarda tutmayı hedefledikleri ifade edildi.

Özel olarak üretilmiş olan Project Loon balonları 100 gün boyunca stratosferde kalabilecek donanıma sahip. Kara bağlantısı üzerinde bulunan istasyonların çalışmadığı noktalarda insanlara erişim imkanı sunan Google balonları bu alanda oldukça geniş kullanım yelpazesine sahip.