Google Play Store’dan 700 bin uygulama kaldırıldı

Google tarafından paylaşılan verilere göre geride bıraktığımız senede Play Store’dan toplamda 700 bin uygulama kaldırıldı. Uygulamaların kaldırılma nedenleri içeriklerinin uygunsuz olmasından, başka bir uygulamaya tıpa tıp benzemesine kadar farklılık gösteriyor.

Google, geride bıraktığımız senede 700 binden fazla uygulamanın Play Store’dan kaldırıldığını duyurdu. İçeriklerinden ötürü uygulamaların uygulama mağazasına aykırı olduğunu belirten Google, bir sene önceye kıyasla yüzde 70 daha fazla uygulamayı mağazasından kaldırmış oldu.

Uygulama sayısındaki bu büyük düşüşe rağmen Google Play’deki uygulama sayısı 2016’nın Aralık ayında 2.6 milyonken, 2017’nin Aralık ayında 3.5 milyona yükseldi. Şirket, bu sayının hızlı bir şekilde artmasından (bir senede yüzde 35 artmış) mutlu olduklarını ancak uygunsuz içerikli uygulamalara mağazada yer vermemenin onlar için daha önemli olduğunu paylaştı. 700 bin uygulamanın yüzde 99’u mağazaya yüklenip, indirilmeye sunulmadan kaldırıldı.

Google Play Store

Play Store’daki uygulama geliştiricileri de cezalandırıldı

Google yalnızca uygulamaları değil, aynı zamanda geliştiricileri de yakından takip ettiği bir seneyi geride bırakmış. Yaklaşık 100 bin geliştiricinin hesabı, uygunsuz içerikler geliştirmekten ötürü silinmiş. Google’ın bu konuda son derece katı davranması da geliştiricilerin mağaza kurallarına uygun içerik geliştirmesini sağlıyor.

Play Store kullanımı güvenli

Uygulamalar genellikle 3 nedenden ötürü mağazadan kaldırılıyor. Bu nedenler taklitçilik, uygunsuz içerik ve zararlı yazılım. Google, bunlar arasından en çok dikkat edilenin zararlı yazılımlar içeren uygulamalar olduğunun altını çizdi. Mağazayı korumak için çok çalıştıklarını belirten şirket, Play Store’dan indirilen uygulamanın, dış bir platformdan indirilen uygulamaya kıyasla zararlı yazılım içerme olasılığının 10 kat daha az olduğunu iddia etti.