judy 1

Google Play Store’daki Judy Zararlısı Tamamen Kaldırıldı

Google Play’i resmen endişe altına alan ve bütün güvenlik önlemlerini aşan Judy zararlısından kimler korkmalı?

Android’in açık kaynak kodlu olması ve esnek yapısıyla birlikte birçok açık ve zarar verebilecek uygulamaların Play Store’a taşınması hiç şaşırtmıyor. Google’ın başı bu bakımdan belli bir süre daha ağrıyacak gibi görünüyor. Çünkü Android zararlısı Judy gündemi sarsmış durumda.

Bütün uygulamaları izleyerek tanınan Google Bouncer ile zararlıların durumu eskiye göre çok daha zor bir seviyeye gelmişti. Fakat tüm bunlara rağmen bir kaç zararlı geliştiricisi bu algoritmayı aşarak ortalığı yeniden karıştırdı. Yeni bir tür olan Judy adlı zararlı yazılım Koreli geliştirici olan Kiniwini tarafından ENISTUDIO Corp. için geliştirildiği ortaya çıktı. Bunun yanı sıra Güvenlik firması Check Point‘in Play Store’daki 41 uygulama bu zararlıyı içerdiğini söyledi. Tüm bu iddialar doğru olarak kabul edilirse eğer 36.5 milyondan fazla Android kullanıcısı Judy’nin esiri olmuş durumda.

Google Zararlıları Kaldırdı!

Check Point’in açıklamalarına baktığımızda Judy, uygulamalarda sahte reklam tıklamaları oluşturmuş ve geliştiriciye gelir sağlamaya olanak sağlıyor. Bu işin asıl kötü yanı ise zararlı uygulamaların en az bir senedir piyasada yer alması oluyor. Böylelikle Google’ın algoritması çok uzun zamandır aşılmış durumda. Google’ın bugünden itibaren zararlıları Play Store‘dan kaldırdığı biliniyor. Bu bakımdan artık mağazada zararlılara denk gelme durumunu yok. Ayrıca iOS’ta da böyle uygulamaların var olduğu bir gerçek. Ancak henüz bir rapor elimize ulaşmış değil.