google play store de temizlik baslayacak 1

Google Play Store’da Tehlike Saçan Uygulama Kaldırıldı

Palo Alto Networks tarafınca fark edilen virüs, Android telefonunuza zarar vermiyor ancak cihazınızı bilgisayara takınca oldukça büyük tehlike saçıyor.

Android’in resmi mağazası olarak bilinen Google Play Store’da genellikle güvenli uygulamalar yer almış olsa bile ara sıra zararlı ve güvenilmeyen uygulamalarda yer alabiliyor. Bu uygulamalardan biri de kısa süre önce fark edildi.

Palo Alto Networks şirketinin tespit etmiş olduğu “Crochet Doilies Ideas” (Tığ İşleme Fikirleri) adındaki mobil uygulama, ilk olarak masum bir uygulama olarak görülüyor ve Android cihazınıza yükleniyor. Uygulama virüslerle dolu olurken Android cihazınızda bir sıkıntı çıkarmıyor, ancak cihazınızı bilgisayarınıza taktığınız andan itibaren virüs bilgisayarınıza zarar veriyor.

google play store da telefonunuz araciligiyla bilgisayariniza bulasan virus tespit edildi 1488661185

Bu uygulama Google Play Store’dan kaldırılmış olduğunu söyleyerek şuan tehlikenin kalkmadığını ise belirtelim. Sonuçta böyle uygulamaların Google Play Store’da yer alması oldukça kötü bir duurm. Bu bakımdan güvenilir olmayan ve bilinmedik uygulamaları indirmemeniz gerektiğini belirtelim.