Google Play Store 2

Google Play Store İçin Yeni Uygulamalar Güncellemesi

Güncellemelerini giderek artıran Google, mobil alana verdiği önemi de daha fazla arttırmaya başladı. Öncelikle Android güncellemeleriyle gündeme gelen dev firma bunun dışında resmi uygulamaları içinde bir dizi güncelleme yayınlamaya başladı. Son güncelleme ise Google Play Store için geldi.

Android işletim sistemi denildiğinde akla ilk olarak Google Play Store uygulama mağazası geliyor. Bir nevi Google’ın Android işletim sisteminin içerik sağlayıcısı olarak değerlendirilen Play Store uygulama mağazası Android serilerinin iOS işletim sistemlerine karşın en büyük silahlarından da biri olarak gösteriliyor. Milyonlarca oyun ve uygulamanın bulunduğu resmi uygulama mağazası haliyle Android işletim sistemlerinde de en çok kullanılan uygulama olarak dikkat çekiyor.

Google’da bu derece büyük bir öneme sahip olan uygulama mağazasına verdiği önemi sürekli olarak arttırmakta. Diğer uygulama mağazaları rakiplerinin önüne geçmek için sürekli yenilikler sunan Google dün itibariyle Google Play Store uygulama mağazası için yeni bir güncelleme daha yayınlandı. Yayınlanan yeni güncellemeyle beraber uygulama mağazasında birçok değişiklikte öne çıkmış oldu.

Google Play Store Uygulamalar Sisteminde Değişiklikler

Yeni güncellemeyle beraber ilk olarak markette uygulamalar sekmesinde değişiklikler dikkat çekti. Uygulamalar menüsü altında yer alan değişikliklerle beraber artık kullanıcılara yeni sınıflandırmalar sunuldu. Kullanıcılara sunulan yeni sınıflandırmalar sayesinde sadece uygulamalarım kısmına girip tüm uygulamalarınızı görmenizin dışında artık bu ekranda kategorilerde görüntüleniyor.

Google Play Store

Doğrudan yüklü olan ya da daha önce yüklü olan uygulamaları görüntülemekle kalmayarak artık bu uygulamaları kategori başlıkları altında görebiliyorsunuz. Kullanımda 3 sekme dikkat çekiyor. Bu sekmeler altında tüm uygulamalar, yüklü uygulamalar ve beta uygulamalar olarak farklı sekmelerde uygulamalar görüntülenebiliyor.

Üstelik yeni güncelleme sonrasında uygulamalar içerisinde sıralama ve sınıflandırmaya yapmanız da mümkün. Alfabetik olarak sıralama, en çok kullanılan uygulamalara göre sıralama ve son kullanılan uygulamalara göre sıralama gibi birçok farklı sıralama yapılması mümkün kılınmış durumda. Yeni güncelleme sayesinde artık uygulama görüntülemelerinin ve yönetimlerinin de çok daha kolaylaştırıldığını da ekleyelim.

Yeni Güncelleme Arayüz Sisteminde Değişikliklere Gidiyor

Tüm bunlarla beraber yeni güncellemelerinin Google Play Store uygulamalar sisteminde değişikliklerle kalmadığı da açıklandı. Uygulamalar kısmında yapılan yeni düzenleme bölümlerine ek olarak artık Google Play Store uygulama mağazası üzerinde de arayüz değişimleri söz konusu. Arayüz sistemlerine yapılan yenilemeler uygulamanın çok daha kullanışlı bir hale gelmesini de sağlamış durumda. Şimdiden beğeni toplayan güncellemelerin bundan sonraki aşamada da düzenli olarak gelmeye devam edeceği de belirtiliyor.

Google söz konusu güncellemeleri düzenli hale getirerek hem Google Play Store uygulamalarına gösterilen ilginin artmasını amaçlıyor hem de kullanıcılara daha da kullanışlı bir uygulama ortamı sunulmuş oluyor. Bundan sonraki güncellemelerde gelen yeni özelliklerin neler olacağı konusunda da Google’ın açıklamalarını beklemek gerekecek.