Google Play Store arama sonuclarinda uygulama boyutlarini test ediyor

Google, Play Store arama sonuçlarında uygulama boyutlarını test ediyor

Google, Play Store uygulamalarında yeni bir özelliği test ediyor. Play Store’da uygulama boyutları ve derecelendirmeyi arama sonuçlarında görebiliriz.

Google, Google Play Store’daki bazı değişikliklerini test etme yolundan bir türlü vazgeçmiyor. Şimdi ise başka bir değişiklik için bu yoldan ilerleyeceği söyleniyor. Reddit üzerinde birçok kullanıcı tarafından ilk kez görülen Google, görünüşe göre arama sonuçlarında uygulamaların indirme boyutlarıyla uygulama derecelendirmeleri içeren yeni bir özelliği test ediyor.

Yapılan test şu ana kadar oldukça fazla sınırlı duruyor, çünkü hiç kimse bu özelliğe sahip olarak görünmüyor. Ancak şu ana kadar bunu tespit edebilen kullanıcılar mağazadaki tüm ülkelerde görebilmekte. Arama sonuçları elbette bu özelliği gösteren en büyük yöntemdir. Ancak “benzer uygulamalar” için uygulama listesinin altında da yer aldığı görülüyor.

Google Play Store Play Store Google

Google forumlarında ise bu yeni değişimin estetiği pek fazla beğeni alınmış gibi durmuyor. Ne şekilde yararı olacağı hakkında ise bir açıklama yapılmamış. Depolama alanı, özellikle SD kart yuvası olmayan birçok kullanıcı için elbette uygulamalar endişe kaynağı oluyor. Açıkçası söylemek gerekirse uygulamaların hemen boyutunu görmek kullanışlı olacaktır. Bunla beraber Google’ın bir Reddit kullanıcısının açıklamalarına göre Google’ın bu alanda boyut ve değerlendirme yapılması için bir güncelleme ile geçiş yapacağı belirtildi.