9cf22f3f46a4dc484273e8e42c1f072310a6f78c 1

Google Pixel 2 Geliyor

MWC 2017’de bütün mobil dünyayı ayağa kaldıracak haberlerin içerisine bir yenisi daha eklendi: Google Pixel 2 gelecek!

Gelen son haberler oldukça güzel. Çünkü Google’ın donanımdan sorumlu olan Rick Osterloh şirketinin bu yıl mobil cihazlara daha fazla önem vereceklerini belirtti.

Google, Chrome OS sistemini kullanmış olduğu Chromebook Pixel dizüstüsünün yolundan pek memnun değil gibi. Bu bakımdan Osterloh Google Pixel 2 hakkında gündeme gelen bazı haberleri onayladı. Hatta gelmesi beklenen yeni orta model cihazların ucuz olmayacağını da belirtti. Google bu söylentilere göre akıllı telefon pazarında bazı yenilikler getireceği ve fiyatın ise ciddi derecede üzücü olacağını söyledi.

Geçtiğimiz yıl sonbahar ayında kullanıcı karşısına çıkan Pixel ve Pixel XL modellerinden hemen sonra markanın orta seviye modeller çıkaracağı iddia edildi. Buna yakın bir çalışma ise Neus 5X ve Nexus 6P ile yapılmıştı. Yeni Pixel 2 ile beraber gelmesi beklenen cihazın ihtimali tam anlamıyla ortadan kalktı.

google pixel 2 leaked main

Marka geçtiğimiz yıl, Pixel atağıyla mobil cihazları anlaşma içerisindeki firmalar ile değil, kendi üretimine başladı. Kendine özel donanımların üretimini yapabilmek adına, çok daha önemseyeceği artık kesin.

Şimdiye kadar Google bu cihazları kendisinin ürettiğini belirtmiş olsa bile, Pixel ve Pixel XL cihazlarının iç donanımı HTC tarafınca üretilmişti.

Her ne kadar Google bu cihazları kendisinin ürettiğini söylese de Pizel ve Pixel XL cihazlarının iç donanımları bütünüyle HTC tarafından üretilmişti. Yeni çıkacak ve muhtemelen Pixel 2 Premium olarak bu sene sonunda duyuralacak cihazda da muhtemelen durum aynı olacak.