Google Photos 1

Google Photos Yeni Güncellemesiyle Neler Değişiyor?

Google Photos şimdilik sadece Android işletim sistemlerinde geçerli olacak olan yeni bir güncelleme duyurdu. Google tarafından yapılan duyuruyla beraber ortaya çıkan yeni güncellemenin özellikleri de açıklandı. Google Photos güncellemesi hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar haberimizde.

Google, özellikle akıllı telefonlarda kendi servislerini yaygınlaştırmak için ciddi bir çalışma yapıyor. Markanın yeni seri akıllı telefonlarla beraber sanal asistan ve benzeri birçok yeni servisi bir yana dursun, bunun dışında uzun süredir kullanılan Google Photos gibi özel servislere de bir hayli özen gösterilmeye başlandı.

Android işletim sisteminin varsayılan uygulamalarından biri olan Google Photos üzerinde de çalışmalarını artıran Google’ın özellikle en büyük rakiplerinden biri olan Apple’ın iOS işletim sisteminde kullanılan resmi uygulamalara karşı, öne çıkmak için yeni güncellemelerini duyurdu. Google Photos için duyurulan yeni güncellemeyle beraber kullanıcıların artık arşiv sistemini kullanmasının önü açılmış olacak. Yeni sistemin tüm detayları ve nasıl kullanılacağının da açıklandığı güncelleme tanıtımı sonrasında da bir nevi yeni sistemlerine geçiş yapmış olan Google’ın güncellemesine daha yakından bakalım.

Google Photos Arşiv Özelliği Nedir?

Google Photos için yayınlanan arşiv özelliği uygulamanın resmi sayfasında yer alan tüm resim sistemini değiştiriyor. Yeni güncelleme sonrasında gelen sistemle beraber kullanıcılar istedikleri an ana sayfada paylaşmış oldukları fotoğrafları doğrudan arşivleyebiliyor. Kullanılacak olan arşiv sistemi sayesinde ana sayfadan arşiv bölümüne eklenen fotoğraflar otomatik olarak kaldırılıyor.

Google Photos

Fakat fotoğraflarınızı silmeniz gerekmiyor. Doğrudan seçilen resimler arşiv kısmına eklenmekte. Bu durumda kullanıcılar istedikleri an arşiv bölümünde yer alan fotoğraflarına da erişebiliyor. Photos arşiv sisteminde ana sayfadan kaldırılıp arşiv bölümüne eklenen fotoğrafların daha sonra arşiv olarak indirilebildiğini de belirtelim. Peki oldukça kullanışlı bir menü elde edilmesini sağlayacak olan yeni güncelleme nasıl kullanılır?

Google Photos Arşiv Özelliğinin Kullanımı

Ana sayfada yer alan tüm fotoğraflarınızın arşivlenmesini sağlayacak olan sistemi kullanmak için yapılması gereken işlemleri ise şöyle sıralayabiliriz;

  • Öncelikle Google Photos uygulamasına girip ardından da ana sayfa üzerinden arşivlemek istediğiniz resmin üzerine gelmeniz gerekiyor.
  • Daha sonra arşivlemek istediğiniz fotoğrafın üzerinde basılı tutarak sekme sayfasının açılması sağlanıyor. Açılan ayarlar kısmından yeni güncelleme sonrasında gelen arşiv sekmesine tıkladığınızda otomatik olarak seçtiğiniz fotoğraflar arşive gönderiliyor.
  • Arşive göndermesi için seçtiğiniz resmi arşivlenmesi sonrasında ise ana sayfada yer alan fotoğraf kaldırılıyor.
  • Arşivlediğiniz fotoğrafları açmak için ise yapmanız gereken arşiv menüsüne girmek. Bunun için yapmanız gereken ana sayfada menü sekmesine girmek. Eğer güncelleme başarılı bir şekilde yapıldıysa Photos menü bölümünde arşiv kısmını göreceksiniz. Buradan arşiv sekmesine girdiğinizde uygulamada arşivlenen tüm fotoğraflar karşınıza çıkıyor.