Google photo

Google Photos ile siyah-beyaz fotoğraflar renklendirilecek

Google Photos’a birçok yeni özellik ekleniyor ve bu özelliklerden birisi de siyah-beyaz renkli fotoğrafların renklendirilmesinde kullanılacak. Yapay zeka, bu işlem sırasında fotoğraf içeriğinin rengini ayarlamada yardımcı olacak.

Birkaç saat önce başlayan Google I/O etkinliği tüm hızıyla devam ederken Google Hizmetleri ile ilgili yeni bilgiler geliyor. İlk günde etkinliğin yıldızı, milyonlarca kişi tarafından fotoğraf depolama amacıyla kullanılan Google Photos oldu. Photos, siyah-beyaz fotoğrafları renklendirebilmek ve otomatik olarak resim dosyalarını PDF’e dönüştürebilmek gibi birçok yeni özelliğe kavuşuyor.

Elbette Photos’un en çok dikkat çeken özelliği eski resimlerin renklendirilebilmesini sağlayan yeni özelliği oldu. Paylaşılan bilgilere göre renklendirmek istediğiniz bir fotoğrafınız bulunuyorsa tek yapmanız gereken şey fotoğrafı Photos’a yüklemek. Telefonunuza kayıtlı olmayan görsellerde bu özelliği kullanmak için fotoğraf da çekebilirsiniz. Google, renklendirme işlemi sırasında yapay zekadan faydalanıldığını ve bu şekilde görselin başarılı bir şekilde renklendirilme şansının çok daha fazla olduğunu belirtti.

Bu özelliklerin yanı sıra Photos’un yeni API’ları yayımlandı. Geliştiriciler, yayımlanan API’lar ve araçlar sayesinde Photos’u araştırmalarında, yüklemelerinde ve hatta kendi uygulamalarında kullanabilecek.