Google Photos

Google Photos, yapay zekasının komik başarısızlığıyla alay konusu oldu

Aynı bölgede çektiği üç fotoğrafı Google Photos’un yapay zeka teknolojisiyle tek bir fotoğraf haline getiren Alex Harker, elde ettiği komik sonucu çeşitli platformlardan paylaştı ve Google Photos’un alay konusu olmasına neden oldu.

Alex Harket isimli Android kullanıcısı, tatil bölgesinde çekildiği üç panorama fotoğrafı Google Photos’un önerisi üzerine tek bir fotoğraf haline getirdi. Bu işlemde Google tarafından geliştirilen yapay zeka teknolojisine başvuran Google Photos, Alex’in fotoğraflarını öylesine ilginç bir şekilde bir araya getirdi ki, fotoğraf kısa sürede binlerce kişi tarafından beğenildi. İşte Alex’in çektiği ilk üç fotoğraf:

Alex Harker Google Photos

İlk olarak Reddit’te paylaşılan, ardından çeşitli sosyal paylaşım platformlarda yer alan fotoğraf, yalnızca Reddit’te 200 binden fazla beğeni topladı. Bazı Reddit kullanıcıları “Fotoğraf mükemmel olmuş, üç fotoğrafın birleştirildiği hiç anlaşılmıyor fakat dikkatli bakarsanız tepelerin arasında birinin omuzu görünüyor. Çok dikkatli bakmak gerek, küçük bir ayrıntı ve bunun dışında mükemmel.” şeklindeki yorumlarla fotoğrafla dalga geçti. Bu da Alex’in fotoğraflarının birleştirilmiş hali:

Alex Harker Google Photos

Alex’in kafasını tepelerden birisi sanmasına rağmen Google Photos’un bu fotoğrafta gerçekten iyi bir iş çıkardığını söylemek mümkün. Üç fotoğraf bir araya getirilmiş ve “neredeyse” hiçbir hata bulunmuyor. Google, sistemde kullanılan yapay zekasını geliştirmeye devam ediyor.