Google One 1 1

Google One geldi! Google Drive’in İşi Bitti!

Google Drive’ın yerine gelecek olan Google One resmi olarak tanıtıldı. Google One hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için bir araya getirdik.

Google’ın bulut depolama birimi olan Google Drive‘ı bitireceğini bugün  açıkladı. Çok yakında Google Drive, yerini Google One’a bırakacak.

Google One

Google One ile Neler Sunuluyor?

Google çok yakında Drive yerine, One’ı kullanıma sunacak. Bu hizmet sayesinde fiyatların ucuzlaması bekleniyor. Hali hazırda Google Drive‘da bulunan tüm verileriniz ise bir işlem yapmaya gerek omadan One’a taşınacak.

Başlıca işletim sistemlerine gelecek güncelleme ile kullanıma açılacak olan One’ın aylık fiyatları şu şekilde olacak.

Google Drive’da 1 TB depolama alanına aylık 9,99 TL ödenirken, şimdi aynı fiyata aylık 2 TB depolama alanı kullanılabilecek. Ayrıca 30 TB’a kadar depolama alanı sunulacak.

Google One planları 100 GB için aylık 1,99 dolar, 200 GB için aylık 2,99 dolar ve 2 TB için aylık 9,99 dolar başlangıç fiyatlarıyla satışa çıkacak. 2 TB’tan büyük planların fiyatlarında ise bir değişiklik gerçekleşmeyecek.

One ile aynı zamanda iCloud Drive‘da olduğu gibi aile paylaşımı özelliği de hizmete açılacak. Böylelikle satın aldığınız depolama alanını 5 aile bireyi ile birlikte kullanabileceksiniz.

Endişelenmenize gerek yok! aile bireylerinin kendilerine özel alanları olacak ve izin verilmediği takdirde birbirlerinin verilerini göremeyecekler.