google amp stories 1

Google, Mobil Aramalarda ‘AMP Hikayeleri’ Özelliği Testine Başladı

Sosyal medya kullanıcılarının oldukça sık kullandığın ‘hikayeler’ artık Google arama motorunda da kullanılmaya başlanacak.

Google, AMP Stories (AMP Hikayeleri) ismi ile yer verdiği Snapchat ve Instagram’da yer alan hikayeler özelliğini test etmeye başladığını duyurdu.

AMP Hikayeleri’ni, hızlandırılmış Mobil Sayfalar programında yer alan web siteleri tarafından oluşturulabilecek. Mobil cihazlarda web sayfalarının normale göre daha hızlı yüklenmesini sağlayan özelliğin tüm kullanıcılara sunulması ile beraber, arama yapılan kişi yada konu özelinde AMP formatıyla içerik üreten sitelerde yer alan ilgili hikayeler sonuçlar da görülebilecek.

Google stories

İlerleyen günlerde özeliğin tüm kullanıcılara açılması ile beraber arama alışkanlığının da etkileneceği çalışma için paylaşılan videoyu izleyelim.

Google AMP Hikayeleri

Görsel açıdan zengin, mobil odaklı ve kolay tüketilebilir içeriklerin yer alacağı Hikayeler, Google ve AMP içerikleri üreten yayıncıların iş birliğiyle geliştirildiği belirtliyor.

Google, AMP Hikayeleri’ni deneyebilecek bir test sayfası da yayınladı. Bu sayfayı mobil cihazınızdan açıp deneyimleyebilirsiniz.