google-maps-space

Google Maps İle Uzay’da Dolaşın!

Bilgisayarlar hayatımıza girdiğinden beri herkesin severek yaptığı ve mutlaka kendi evini keşfe çıktığı uygulama olan Google Maps bir diğer adı ile Google Earth uygulaması aslında sandığımız kadar da basit bir uygulamadan ibaret değilmiş.

Google haritalar ile artık güneş sisteminde gezintiye çıkmak, Uluslararası Uzay İstasyonu’na gitmek veya Kızıl Gezegen’e doğru yolculuk yapmak artık mümkün. Tüm dünya üzerinde milyonlarca insanın aktif olarak kullandığı nadir uygulamalardan bir tanesi olan Google Maps her geçen gün yeni bir güncelleme ile geliştirilerek yenileniyor.

Uygulama üzerinde yapılan son güncelleme ise adeta devrim niteliğinde bir yenilik oldu. Yıllarca insanların uzaya olan merakı kesin bir şey. Artık Google maps uygulaması ile sizlerde Güneş sistemimizde bir gezintiye çıkabilir, etrafımızda neler dönüyor bir göz atabilirsiniz.

Google Maps ile Artık Güneş Sistemini Gezebileceğiz

Google Maps’i yalnızca uygulama üzerinden değil herhangi bir tarayıcı üzerinden de açarak uzayda gezinebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey Google Maps’i açarak solar sistemi ziyaret etmek olacak.

Bu gezintiler sırasında yalnızca Mars’a değil diğer komşularımızı da ziyaret edebileceksiniz. Merkür, Venüs, Satürn ve Ay’ı ziyaret ederek detaylı fotoğrafları görüntüleyebiliyorsunuz. Gezegenlere ve Ay’a ait tüm fotoğraflar Nasa ve Ulusal Uzay Ajansı tarafından çekilmişti.

Uzayda seyahate çıkma için buraya tıklayabilirsiniz.