Google Maps artik yuruyus yapanlara yuksekligi gosterecek

Google Maps artık yürüyüş yapanlara yüksekliği gösterecek

En kullanışlı harita uygulaması olarak bilinen Google Maps, yürüyüş yapan kullanıcıları ilgilendiren yeni bir özelliği duyurdu!

Geçtiğimiz yıllarda Google Maps‘te bisiklet kullanıcıları için çok güzel özellikler gelmişti. Bu bakımdan iki farklı konum arasında yön tarifi istenildiğinde, her parçada bir tahmini yükseklik ifade eden küçük bir harita karşımıza geliyordu. Şimdi ise bu özellik aslımda yürüyüş yapan kullanıcılar için geliyor. Hatta bu yeni özellik sizi trafikten bile koruyabilir.

İster Zor Parkur, İster Kolay!

Fakat bu özellik şimdilik sadece Google Haritalar‘ın masaüstü platformunda kullanılabilmekte. Örnek verecek olursak eğer masaüstü kullanıcıları bunu şuan kullanabilir. Fakat akıllı telefonlarda ne zaman kullanılacağı henüz belli değil.

Google Maps artık yürüyüş yapanlara yüksekliği gösterecek

Bu yeni özellikle birlikte yürüyüş yapan kullanıcılar çok daha farklı deneyimler yaşayabilir. Dik tırmanışlardan kaçınmak için farklı rotalar seçilebilir veya dik tırmanış isteyenler için rota aynı şekil farklılaştırılır. Kullanıcılar bu bakımdan ister zor ister basit bir yürüyüş planı yapabilirler.