Google Lens Tüm Android Cihazlar için Yayınlandı

Google Lens sistemi, tüm Android cihazlar için kullanıma sunuldu. Lens Sisteminin getirdikleri neler..

Google, bir süre önce duyurmuş olduğu ARCore’un sunulması ile diğer ihtiyaçlar da ortaya çıkmış oldu. Bu ihtiyaçlardan birini karşılayan da Google Lens uygulaması oldu.

Google’ın Pixel 2 cihazı ile tanıdığımız uygulama, Google fotoğraflar hakkında detaylar veriyor. Uygulama üzerinde çalışan Google, Lens’i tüm Android cihazlar için uygulama olarak yayınlandı.

Google Lens

Google Lens Nasıl Kullanılır?

Google Fotoğraflar üzerinden mevcut fotoğraflar veya çekeceğiniz fotoğraflar için Google Fotoğraflar uygulamasına girip, Seçeceğiniz bir fotoğrafı belirledikten sonra düzenleme butonunun yanında yer alan Google Lens’i tıklayarak erişebilirsiniz.

Seçimi yaptığınızda Google, fotoğraflarınızı tarıyor ve sonrasında ise fotoğraflar da yer alan nesneler ya da canlılar algılanıyor. Binalar, şehir sembolleri, yazılar, filmler, evcil hayvanlar, markalar tanınıyor ve bilgilendirmeler paylaşılıyor.

Google Asistan üzerinden, doğrudan erişmek için ise uygulamanın desteklediği bir cihaz kullanılması gerekiyor. Destekleyen cihaz markaları ise LG, Sony, Motorola, Nokia’nın yeni ana modelleri ve Samsung’un olduğunu da belirtelim.