2014073016143469218 1

Google Korsan Sitelere Savaş Açtı

Google, korsan içerikli sitelere karşı bir savaş başlattı. Google ve Bing, kısa süre sonra bu sitelerin içeriklerini arama sonuçlarında yer vermeyecek!

Google, korsan içerikli sitelere karşı şimdiye kadar en büyük yatırımı yaparak hayata geçirme noktasına ulaştı. Google ile beraber Bing’de korsan içerikli sitelerin indexlerini arama sonuçlarında çıkarmayacak.

Konu hakkında bir açıklamada bulunan Google ve Bing sözcüleri, konuyla beraber internet kullanıcılarını bu şekildeki sitelere karşı güvenliğini sağlamak ve içerik sahiplerinin haklarını koruyarak saygıyı daha ön plana taşınması gerekir sözleriyle belirtti. Yeni sistemin bu yaz aktif olarak çalışması ve site sahiplerini ciddi şekilde zarara uğratacağı belirtildi.

Bu bakımdan torrent sitelerinin ciddi şekilde zarara uğrayacağı şimdiden akıllarda yer alıyor. Eğer, torrent kelimesinin arama sonuçlarından kaldırılması hem kullanıcıları hemde site sahiplerini ciddi şekilde etkileyecek.

korsan icerik

Örnek verecek olursak eğer, xxx torrent indir dediğinizde google bu sonuca yer vermeyecek ve orijinal sonuçları gösterecek. Bu bakımdan bildiğiniz veya aklınızda kalan torrentsitesine girerek site içi arama yapmanız gerekecek.

Bu sistem şimdilik Birleşik Kırallık’ta aktifleşecek. Bu bölgelerden alınacak veriler olumlu sonuç verirse tüm dünyada uygulanacak.