Google iPhoneun varsayilan arama motorunu korumak icin Applea 3 milyar dolar odedi

Google, iPhone’un varsayılan arama motorunu korumak için Apple’a 3 milyar dolar ödedi

Google’ın iPhone ve iPad’lerindeki standart arama motoru olabilmek için Apple’a 3 milyar doları aşan bir ödeme yaptığı gün yüzüne çıktı.

Google daima liderlik koltuğunda olmak istediğinden sürekli belli başlı ücretler ödüyor. Bu ücretler karşılığında iPhone ve iPad gibi cihazlarda Google varsayılan arama motoru olarak kalabiliyor. Böylelikle sıfır bir cihaz alındığında hiçbir ayara gerek kalmadan varsayılan arama motorunuz Google olarak karşınıza geliyor. Böylelikle Google çok daha fazla sayfa gösterimi yapıyor. Bunun yanı sıra reklam gösterimi daha fazla artıyor ve gelir bakımından da çok daha fazla kazanıyor.

Google, Mobil Aramalarında Lider!

Akıllı cihaz satışlarını ele aldığımızda %18 iOS cihazlar olarak görülüyor ve %82 olarak Android karşımıza çıkıyor. Bu bakımdan Google mobil aramalarda %99’luk bir oranı elinde bulundurmayı başarıyor.

Reklam konusuna gelecek olursak eğer, Google ciddi anlamda reklam sektöründe de lider olmayı başarmış durumda. Google Adsense, ve Facebook gibi birçok dijital yayıncılık ile ortak hizmet sunan teknoloji devi gelir konusunda pek bir sıkıntı yaşadığı görülmedi. Çünkü tek bir işten gelir elde etmenin yanlış olduğunu düşünen Google, gelirini birçok farklı daldan elde etmeyi başarıyor.