Google iOS ve Androidde kisisellestirilmis bir haber akisi olan feedi tanitiyor

Google, iOS ve Android’de kişiselleştirilmiş bir haber akışı olan feed’i tanıtıyor

Google bugün, kişileştirilmiş bir açıklamayla, video ve diğer içerik akılı olan haber özeti için yeni bir duyuru yaptı. Haber akışı Android ve iOS cihazları için sunmaya başladı! Google uygulamanızı Facebook veya Twitter’daki şekilde açtığınız anda hızlı şekilde alakalı haberleri ve gün içerisindeki gelişmeleri sunacak.

Google, aslında bu yeni özelliği geçtiğimiz yıl Aralık ayında resmen göstermişti. Çok daha önce arama çubuğunun altındaki yerde kişiselleştirilmiş hava durumu, trafik, spor skorları ve diğer birçok bilgiyi gösterirken arama özelliği ise Google Asistan’la geliyordu.

Özet akışının girişyle beraber Google Asistan markası kayboluyor ve içerdiği güncellemeler “güncellemeler” adlı ikinci bir sekmeye geçiyor.
Arama çubuğunun altında yer alan ana kısımda ise artık kart akışı içerecek. Salı günü San Francisco’daki Google ofislerin de yapılan bir demoda, bir ürün yöneticisinin açıklamalarında, Tour de France ile ilgili popüler bir makale olan Oakland Athletics ve daha öncede görülmüş olan klasik bir müzisyene ilişkin 10 aylık bir blog yazısı yer alıyordu.

Google iOS ve Androidde kişiselleştirilmiş bir haber akışı olan feedi tanıtıyor1

GOOGLE ASİSTAN GİDİYOR

Birçok yayında, 10 aylık bir blog yazısı ve istenmeyen bir durum ortaya çıkıyor. Google, bunun düzeleceğini işaret ediyor. Çünkü web’te yer alan makalelerin uzun olanları için bir özet kısmı şart. Facebook ve Twitter’da yer alan özetleme sisteminin diğer sistemlerde de uygulanacağı ifade ediliyor. Ayrıca Google alaka düzeyini önceliklendirme adına bazı çalışmalar yaptığını da söylüyor.

Uygulamada arama yaptığınızda sonuçların bir alt kümesi sonuçların yanında ise bir “takip” et tuşu çıkıyor. Haberler, spor ve eğlence hikayeleri gibi birçok seçenek mevcut ve sizler bunları görebilirsiniz. Bundan böyle Google içeriğinize ilişkin içerik getirmeye çalışacaktır. Ayrıca her kartın üzerinde üç noktaya dokunduğunuzda feed‘i özelleştirebilirsiniz.

Bunla beraber ilgi alanlarımın birçoğuna ilişkin makaleler yayınladı: Netflix, Instagram, Thrones Oyunu ve şu anda oynadığım video oyunu (ve bir sürü YouTube videosu izledim). Feed’de gördüğüm en iyi konu “sahte haberler” oldu ve Lifehacker’ın yerini belirtmek için hazırladığı bir makaleye yer verdi.