Google Home

Google Home Akıllı Ev Asistanı İçin Yeni Güncelleme

Akıllı asistan modelleri içerisinde en çok kullanılan serilerden biri olarak değerlendirilen Google Home asistanları için yeni bir güncelleme yayınlandı. Yayınlanan yeni güncellemeyle beraber Google Home sistemlerine beklenen özellikler dahil edildi.

Akıllı telefonlarda kullanılan sanal asistan sistemleri artık yavaş yavaş başlı başına kullanılan teknolojiler haline gelmeye başladı. Bir nevi insanların robot sekreterleri olarak adlandırılamaya başlanan akıllı ev sistemlerinde hala beklenen teknolojiler elde edilmiş değil. Buna karşın tıpkı diğer yeni teknolojilerde olduğu gibi akıllı ev asistanlarının da çok hızlı bir gelişim süreci içerisinde olduğunu söylemek gerekiyor. Sürekli olarak yenilenen sistemler arasında en çok satan ve en hızlı güncelleme alan serilerden birisi de Google Home akıllı ev asistanları.

Arkasında Google olmasından mı yoksa diğer serilere göre farklı gösterilen özelliklerinden mi bilinmez ama Google Home bu alanda son dönemin yükselen yıldızları arasında gösterilebilir. Her geçen gün popülaritesini biraz daha arttıran söz konusu sistemin yavaş yavaş yazılım destekleri de arttırılmaya başladı. Son olarak yazılım desteği konusunda Google Home sistemlerine çoklu kullanıcı desteğinin geleceğinden söz ediliyordu. Beklenen oldu ve dün yapılan açıklamayla beraber Google Home akıllı ev asistanlarına yeni bir güncelleme daha geldi. Gelen yeni güncelleme ise tamamen kullanıcıların istekleri doğrultusunda sunulan bir güncelleme oldu.

Google Home Çoklu Kullanıcı Desteği

Gelen yeni güncellemenin sisteme kattığı ilk özellik çoklu kullanıcı desteği oldu. Güncelleme sonrasında Google Home sistemlerini kullanan kullanıcıların sadece tek ses ile komut verme dönemleri artık son buldu. Mini bir ses tanıma yazılımı sayesinde Google Home üzerinde artık 6 kişiye kadar kullanıcı desteği sunabilecek.

Google Home

Sistem sadece bir kullanıcının değil 6 kullanıcıya kadar sesleri tanıyabilecek. Bu şekilde Google Home için çok daha genel bir kullanım sunulmuş olacak. Ayrıca Google Home sisteminde yer alacak olan bu özellikler sayesinde kullanıcıların seslerin kim olduğu anlaşılabilecek ve kişiye göre cevaplar elde edilebilecek. Google Home zaman içerisinde kullanıcı deneyimleriyle elde ettiği bilgileri böylelikle kullanıcıları değerlendirmek içinde kullanabilecek.

Google Home Güncellemeleri Devam Edecek

6 kişiye kadar çoklu kullanıcı desteğinin sunulmasının ardından bundan sonraki süreçte söz konusu güncelleme sisteminin nasıl işleyeceği hakkında da bilgiler verildi. Elde edilen bilgilere göre Google artık güncellemeleri düzenli bir sisteme dahil edecek ve sürekli yeni özelliklerle beraber Google Home geliştirilmeye devam edecek.