Google her adimimizi kaydediyor Hirsizlar ozel bilgilerimizi gorebilir 1

Google her adımımızı kaydediyor, Hırsızlar özel bilgilerimizi görebilir!

Teknoloji devi Google’a ait mobil uygulamaların bulunduğu akıllı telefonlar resmen takip cihazı görevi görüyor! Google yoksa bizi mi izliyor?

Teknoloji devi olarak bilinen Google‘a ait mobil uygulamaların yüklü olduğu akıllı telefonlar resmen bir takip görevi görüyor. Her ne kadar teknoloji her geçen gün gelişmiş ve gelişme yolunda ilerlemiş olsa bile bazen bu durum can sıkıcı olabilir. Google şirketinin ister Android ister iOS olarak birçok akıllı telefonda takip görevi yaptığı ve bu takip kayıtlarını veritabanında tuttuğu öğrenildi. Bir diğer şekilde açıklayacak olursak eğer her anımızı telefonlarımızla birlikte Google şirketine göndermiş oluyoruz.

Özellikle Google‘a ait olan Maps yani haritaların timeline sekmesinde elektronik şekilde bağlandığımız postalarda son zamanlar içerisinde ziyaret edilen yerlerin görüktüğünü fark etmişsinizdir. Bu bakımdan en büyük örnek geçmiş kayıtlarının tutulduğu diyebiliriz. Google ise bu durumun sadece kişinin kendisinin görebildiğini vurguluyor. Elbette durum öyle ama kötü bir durum var.

Google her adımımızı kaydediyor Hırsızlar özel bilgilerimizi görebilir

Ya şifreniz çalınırsa ne olacak?

Google her ne kadar sadece sizin görebileceğinizi söylemiş olsa bile tutulan kayıtlar nedeniyle olur da şifreniz çalınır ve hesap başkasının eline geçerse geçmiş olsun dileklerini almaya başlarsınız. Çünkü çalan kişi size gösterilen bilgileri sizmişsiniz gibi görebilecek. Bu bakımdan artık özel hayat gibi bir durum yok olmuş oluyor.