Google Haritalardaki Motosiklet modu Hindistanda bircok kiside gorunuyor

Google Haritalar’daki ‘Motosiklet modu’, Hindistan’da birçok kişide görünüyor

Tüm dünyada motosiklet kullanan ve otomobillerle rahat edemeyen birçok kalabalık bölgede insan yaşıyor. Hindistan ise bu yerlerden sadece bir tanesi ve çoğu kişi araba yerine tren ve yürüme seçeneklerinden sonra Google Haritalar’da ‘motosikler modu‘ başladı.

Bu yeni gelen mod kısa sürede çok fazla kullanılmaya başladı ve kısa süredir böyle bir şeyin olduğunu görüyoruz. v9.61, v9.62 ve v9.66 hepsi bir çeşit veya iki tekerlekli motosiklet modu ile alakalıydı ve bu son nokta oldu. Bir okuyucu tarafından iddialara göre v9.67.1‘de bu güncellemenin kendisine modu getirdiği bildirildi. Ekran görüntülerinin de paylaşılmasıyla birlikte, motosiklet modunun diğer modlarla aynı amaç doğrultusunda geldiğini belirtelim. Ulaşım türünü göz önüne aldıktan sonra amaç en kısa sürede ve etkili olabilecek rotayı sunmak. Motosiklerler, otomobillerin dolaşacağı yerlerden daha rahat hareket edebilecekleri için tahmini kavuşma süresi daha kısa olacağını unutmayın.

Google Haritalardaki Motosiklet modu Hindistanda birçok kişide görünüyor2Google Haritalardaki Motosiklet modu Hindistanda birçok kişide görünüyor3

Yeni gelen özellik, yolda yol kapanmalarını ve varış noktasındaki park durumlarını bile not etmekte. Belirtmek gerekirse her iki özellikte faydalı veya kullanışlı denilebilir. Şu ana kadar, sadece Hindistan’daki okuyucuların internette paylaştıkları ipuçları ortaya çıkıyor. Google‘ın ise bu modun oldukça mantıklı olduğunu açıklaması zaten olaya noktayı koyuyor. Bu özelliğin diğer ülkelere gelip gelmeyeceği ise merak konusu olurken, ilerleyen günlerde mutlaka açıklama yapılacaktır.