Google Haritalar 1

Google Haritalar Navigasyon Olarak Bu Kadar Güçlü Yapan Nedir?

Çoğu sürücü, klasik bir navigasyon sistemi yerine Google Haritalar’a güvenmeyi tercih ediyor. Özellikle mevcut trafik durumunun otantik resmi, birçok kullanıcının Google’ın harita hizmetini tercih etmesinde belirleyici faktördür. Google Haritalar’ın trafiği diğer navigasyon sistemlerinden daha hassas yapamaması, esas olarak uygulama kullanıcılarının kendileridir.

Fiyatlarını hala taşıyan klasik navigasyon cihazlarına alternatif olarak Google, harita hizmeti Google Maps ile ücretsiz bir rota planlayıcısı sunuyor ve böylece Google Haritalar’ın ücretsiz bir hizmet olduğu, ancak ücretli rekabete karşı açık olduğu sonucuna varılabilir.

Ancak hem klasik uydu navigasyon cihazları hem de Google’ın harita servisi, kullanıcının konumunu GPS’le belirlese de, hiçbir navigasyon sistemi trafiği Google Haritalar’ın otantikliği kadar eşleyemez. Çünkü Google kitlesinden fazlasıyla faydalanıyor.

Google Harita

Google Haritalar: Yüksek Dağıtım, Büyük Veri Avantajı Sağlar

Google Haritalar, GPS’e ek olarak trafik durumunu görüntülemek için diğer akıllı telefonların konum verilerini de kullanır; daha spesifik olarak, GPS özellikli ve anonim konum verilerinin aktarıldığı tüm cihazlar. Google’ın işletim sistemi Android dünya çapında kullanılan tüm akıllı telefonların yüzde 85’inden daha fazla üzerinde çalışıyor ve harita servisi genellikle buraya önceden yüklendiği için Google, bu durum nedeniyle yalnızca büyük miktarda veri alıyor.

Diğer navigasyon sağlayıcıları, pek çok bireysel veriden genel bilgi elde etme ilkesine güvenmektedir. Ancak bu yaklaşımın işe yarama oranı kullanıcı sayısına bağlıdır ve burada Google’ın çok büyük bir avantajı var.

Google Haritalar’a Rağmen: Klasik Navigasyonların Bile Avantajları Var

Google’ın veri avantajı, normal navigasyon sistemlerinin uzun vadede tamamen ortadan kalkacağı izlenimini verebilir. Ancak uygulama sürümünün yalnızca avantajları yok. WhatsApp, Facebook ve diğer hizmetler, çok daha yüksek bir yönlendirme potansiyeli için itme mesajları sağlıyor ve kaza riskini artırıyor. Ek olarak, sürekli aktifleşen ekran pilin üzerinde çok fazla tüketmektedir.