google haritalar yeni guncelleme scaled

Google Haritalar: Gezinti Özelliğinin Kilidi Açılacak

Geçen yıl, Google, Google Haritalar için harita servisi gezinmesini baş aşağı çeviren yeni bir özellik sundu: Kullanıcıların dönmesi gereken yerlerde, büyük oklar doğrudan kamera görüntüsünün üzerine gelir. Bu AR navigasyonundan sonra yalnızca çok az kullanıcı tarafından erişilebilir durumdayken, Google-I / O 2019’dan sonra katılımcı alanı şimdi önemli ölçüde tekrar genişleyecek.

Google Haritalar’da Yenilikler

Google Haritalar’ı kullanırken en can sıkıcı anlardan biri: Kaba yön göstergesine rağmen, yayaların hangi yöne gitmeniz gerektiğini öğrenmesi genellikle imkansızdır. Genelde bir yöne gidiyorsunuz – kısa bir süre sonra yanlış yöne döndüğünü anlamak içindir. Yakında bu sorun geçmişte kalacak. Bir düğmeye basarak, Google Haritalar’da artırılmış gerçeklik görünümü etkinleştirilebilir. Ortam daha sonra akıllı telefonun kamerasıyla görüntülenirken, Google, görüntünün üzerinde büyük oklar biçiminde karşılık gelen yönergeleri sağlar. Kamera görünümü ve oklar en üstte görüntülenirken, ekranın alt kısmında, genel bakışın tutulabildiği bir harita görünümü görülebilir.

Google Haritalar

Google, Google G / Ç Geliştirici Konferansı’nın yeni özelliğini – Mayıs 2018’in başlarında piyasaya sürdü. O zamandan beri, güncelleme, uzantı ve güncellemeye kendi katkıları olan kullanıcılar yalnızca birkaç, çok az sayıda seçilen Yerel Kılavuz için etkinleştirildi.

Google Geliştiriciler Konferansı 2019’da Google, katılımcı alanını genişletmek için açıklamalarda bulundu. AR navigasyonu şimdi açık beta sürümündedir, bu nedenle Google Haritalar uygulamasının beta sürümü üzerinden kullanılabilir. Şu anda özellik yalnızca Google Piksel sahipleri için geçerli – ancak önümüzdeki günlerde değişmesi beklenmekte.