Google Glass Yeniden Günyüzüne Çıkacak

Google Glass Yeniden Günyüzüne Çıkacak

Google’ın ilk duyurduğunda teknoloji sektöründe deprem yarattığı; ancak yetersiz teknoloji nedeni ile geliştirilemeyen Google Glass, teknolojinin gelişmesi ile yeniden gün yüzüne çıkacak.


Google’ın 2013’de tanıtımını gerçekleştirdiği Glass, için yeterli yatırımı günün şartları nedeni ile yaptığını söyleyemeyiz. Hatta Google, giyilebilir kameraların kötü bir fikir olduğunu savunuyordu. Lansman yıllarında kullanılan işletim sisteminin yeteneklerinin sınırlı olması da bu ürünün gelişimi için şartları zorlaştırdığından proje bir nevi rafa kaldırılmıştı.

Şimdi ise Android Oreo ve Google Asistan’ın yetenekleri sayesinde proje yeniden canlandırılabilir. Asistan sayesinde gözünüzde takılı olan bir bilgisayar ile sadece sesli komutlar yardımıyla her işinizi halledebilirsiniz. Bir başka açıdan bakıldığında ise Google Asistan’ın ev otomasyon ürünleri ile çalışma ve içeriğe duyarlı olma yeteneği  sayesinde Glass’ı çok kullanışlı bir araç olması sağlanabilir. Bu yüzden Google’ın Glass’ı 2019’da daha güçlü bir şekilde yeniden tanıtacağı tahmin ediliyor.