Google Glass 1

Google Glass 3. Sürümü ile Geliyor!

Google’ın geliştirmiş olduğu ve geçmişten de hatırladığınız gibi akıllı gözlük türlerinden biri olan Google Glass’ın 3. nesil Enterprise modeli için yeni iş ortaklığının gerçekleşmesi muhtemel olduğu ifade ediliyor.

Her ne kadar VR gözlükler ile gözlük sektörü yön değiştirmiş gibi gözükse de Google’dan gelen bu gelişme ile gözler Google Glass‘a çevrildi.

Geçtiğimiz yıllarda ilk adını duyduğumuzda bizi oldukça heyecanlandıran Google’ın gözlüğü Google Glass; her ne kadar pazarda istenilen satışa ulaşamamış olsa da; hakkında uzun süredir bir gelişme haberi duymamıştık. Ancak Luxottica isimli İtalyan kökenli şirketin Google Glass ile ilgili çalışmaya başlamasının haberinin üzerine dikkatelerimiz Goolge Glass‘a çevrildi. Belirttiğimiz gibi her ne kadar tutmamış olsa da pazara yeni bir anlayış; daha doğrusu bakış açısı ve tasarım ufuklarını açmasından dolayısı ile bizi heyecanlandırdığını söyleyebiliriz.

Google Glass Enterprice Neler Değişecek!

Yeni sürümü italyan firma ile birlikte çıkacak olan Google Glass‘ın üzerinden nasıl değişikler olacağı konusunda henüz bir resmi açıklama olmadığını belirtelim. Muhtemel olarak yapılacak geliştirmelerin başında Google Glass‘ın ilk tanıtımında çıkan dedikodulardan ısınma sorununa odaklanılması olacaktır.

Google Glass Enterprice ile kurumlara yönelik özellikler sunmayı ve kurum verimliliğini arttırmayı amaçlayan Google yöneticileri de bu konuda oldukça iddialı olduklarını da belirtmeden geçmeyelim.