Google G Suite kullanicilari icin Drive File Streami baslatti 1

Google, G Suite kullanıcıları için Drive File Stream’ı başlattı

Google az önce Google Drive kullanıcıları için Drive file Stream adında gelen G Suite müşterilerinin kullanabileceği yeni masaüstü uygulamasını duyurdu.

Daha önceden şirket, böyle bir geçişin olacağından bahsetmiş ancak tam olarak belirtmemişti. Temmuz ayı içerisinde Google, Google Drive ve Google Fotoğraflar için masaüstü uygulamaları eski Google Fotoğraflar ve Google Drive istemci uygulamalarıyla ilgili desteğini bitirme kararından önce “Yedekleme ve Senkronizasyon” adında yeni bir uygulama getireceğini Mac ve PC için açıklamıştı.

Bununla beraber diğer bir tarihte G Suite müşterileri için Drive File Stream adında kurumsal bir çözümün başlatılacağı ifade edildi. Ancak Drive File Stream için çok erken başvuru programı başlatılmıştı.

Google’ın bugün başladığı, diğer bir deyişle Drive File Stream ayarlarını Yönetici konsolunda G Suite sürümlerine göre görmekte. Google Update’i devre dışı bırakıp, diğer ayarları yönetmek gibi kendi alanına özel çözüm ve yapılandırma olanağı bulunuyor.

Google G Suite kullanıcıları için Drive File Streamı başlattı

Drive File Stream ayarları görünürken, Google, çözümün genel anlamda 26 Eylül 2017 tarihinden önce yürürlüğe girmeyeceğini belirterek dikkatleri üzerine çekiyor.

Bunla beraber, ayarların uygulanması ve Drive File Stream’in etkin olması için resmi kullanımdan ilk uygulamanın kaldırılması gerekmekte.

Eski uygulama ise 11 Aralık 2017 tarihinden itibaren desteklenmeyecek ve Google’ın son açıklamalarına göre 12 Mart 2018’de tam anlamıyla kapatılacak.