Google Fiber basarisiz olarak nasil kazandi

Google Fiber başarısız olarak nasıl kazandı

Google Fiber, tüm niyet ve amaçlar için bir başarısızlıktı. Gigabit hızının tüm ülke vaatleri için Google, milyarlarca dolara ve çok sayıda çalışanın yanı sıra yalnızca iki dokuz ayda iki CEO’yu da kapsayan, sadece 20 şehirde hızlı internet bağlantısını kurmayı başardı.

Ama başarısızlık bile olsa, siyah beyaz çok az şey var. Google, bir İSS olarak başarısız olmuş olabilir, ancak Google da dahil olmak üzere hepsini kazandık.

Gazeteciler, ilk günden itibaren Comcast gibi kurulu İSS’lerle rekabet konusunda daha az olduğunu söyledi.Ve AT & T, ve bunun yerine burunlarını başarısızlığa sürtün. Başarısızlık, Google’ın işe başlamasından önce internet servis sağlayıcılarının doğru bir tasviridir. Kritik altyapıyı yükseltmediler, hızlar diğer gelişmiş ülkelerde geride kaldı ve ülkenin geniş örnekleri genişbant hızlarına benzeyen herhangi bir şeye erişemedi.

Gelirlerinin çoğunu çevrimiçi reklam satışlarından elde etmeye devam eden bir şirket olan Google, en iyisini yapmaya fırsat buldu: yenilik yapın. Bu yenilik, artan kârdan da fayda sağladı. Tahmin edebileceğiniz gibi daha hızlı İnternet hızları, saatte sörf yapacak daha fazla reklam anlamına gelir.

Google, 2010 yılında Missouri Kansas City’ye 2012’de başlayacak olan Fiber’i – bir “deneme” olarak nitelendirdi – ilan etti. Delikleri kazma ve gömme kablosu zaman aldı. 2015 yılına gelindiğinde AT & T, Time Warner ve diğerleri kent liderlerine şehirdeki kendi elyaf ürünlerini getirmek için dilekçe veriyordu. AT & T, Google’ın muazzam hızlı Gigabit hizmet sunumuyla eşleşmek istedi bile.

Hikaye ülke çapında aynı

Başka bir Google Fiber kenti olan Kuzey Carolina’da bulunan Raleigh, şimdi Austin, Charlotte ve Atlanta’da da aynı hizmeti sunan AT & T ve Frontier ürünlerine sahip.

Seçenekler, bu alanda tüketiciler için bir lüks. ISS’ler açık bir rakip olmaksızın on yıl boyunca işletildi, hatta belirli topluluklara aynı seviyede hizmet sundu. Ancak Google kasabaya geldiğinde, rakipleri de öyle yaptı. AT & T, Comcast, Time Warner, Charter ve diğerleri, daha önce tamamen sahip oldukları pastadan bir parça almak için mücadele vermeye başladı.

Rekabet etmek zorunda kaldıklarında, fiyat savaşları başladı.

Örneğin Comcast, Google Fiber ile şehirlerde yaptıkları işi iki katına çıkaran Gigabit paketleri sunan kırmızı el ele geçirdi . Atlanta ve Nashville’de (iki Fiber şehri) ayda 70 $ ‘lık maliyet – Chicago için 140 dolara çıktı – Google için bir ilgi yeri, ancak Fiber teklifi olmayan biri.

Google, kaybediyor olsa bile hepsinin en büyük galibi olabilir. Arama devisinin bir İSS olmak istediğine inanmak zor, ancak bu endüstrideki büyük oyunculara tehdit oluşturarak şirket nihai olarak sonuçta olanı elde etti.

Ve daha hızlı, daha iyi fiyatlara ve isteğe bağlı İSS’ler arasında geçiş yapma seçeneğine sahibiz.