Google Etkinlikler

Google Etkinlikler Özelliği İddialı Geliyor

İnternet devi Google arama motorunu sürekli olarak geliştirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yayınladığı Android güncellemesiyle tarayıcısını çok daha kararlı hale getiren teknoloji devinin şimdilerde ise yeni bir özellik üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Bu kez Google Etkinlikler özelliği geliyor. İşte yeni özellik hakkında merak edilen her şey.

Google artık sadece bir internet tarayıcısı ya da bir arama motoru değil. Bunun yanında Google akıllı telefonlardan tutunda sosyal medya uygulamalarına kadar hemen her alanda kendisini gösteriyor. Bir nevi Google’ın çok amaçlı bir teknoloji devi haline dönüştüğünü söylesek yanlış olmaz. Hal böyle olunca Google’ın her yeni gün yeni bir etkinliği de ortaya çıkmakta.

Son olarak sosyal medya uygulamalarına daha doğrusu bu sistemlere yönelen Google’ın yeniliklerinden birisi ise Google Etkinlikler sistemi oldu. Teknoloji devi Google Etkinlikler adını verdiği yeni bir sistem ile bambaşka özelliklere kavuşacağını göstermiş oldu. Söz konusu özellikle sosyal medya uygulamalarına bile rakip olacağı düşünülen Google’ın etkinliği hakkında daha detaylı bilgiler vermek gerekiyor. Peki bakalım Google Etkinlikler nasıl çalışacak? Ne amaçla kullanılacak?

Google Etkinlikler Bir Hayli Sevilecek Gibi Gözüküyor

Söz konusu özellik sayesinde artık Google kullanıcıları etkinlik aradıklarında önerilerde bulunacak. Diyelim ki bir konser için arama yapıldı. Google standart arama sonuçlarını göstereceği gibi bunun yanında kullanıcılara yakın tarihli tüm konserler gösterilecek. Etkinlikler sayfası olarak gösterilen bu yeni bölüme kullanıcı girdiğinde ise konserlerin biletlerine dahil hemen her bilgiyi alabilecekler. Üstelik tek yenilik de bu olmayacak.

Google Etkinlikler

Bunun dışında Google Etkinlikler sayesinde isterse kullanıcılar bulundukları konum etrafında düzenlenen etkinlikleri de öğrenebilecek. Tiyatro, konser ve benzeri tüm etkinlikleri kullanıcılara sunacak olan yeni sistem sayesinde bulunduğunuz yerde ne kadar etkinlik varsa görebileceksiniz. Etkinlikler tüm bu özellikleri ve daha fazlasıyla gelecek bir uygulama olarak gösteriliyor. Şimdilik test aşamasında olduğu belirtilen özelliğin tam olarak ne zaman yayınlanacağı konusunda da bilgiler verilmedi. Sadece Google Etkinlikler özelliğinin yayınlanırsa tüm dünya genelinde yayınlanacağı biliniyor. Bunun dışında güncelleme zamanı için ise Google’ın açıklamasını beklemek gerekecek.