Google dusuk kaliteli telefonlar icin Android Oreo Go surumunu piyasaya surdu

Google, düşük kaliteli telefonlar için Android Oreo Go sürümünü piyasaya sürdü

Yeni Android Oreo Go 1GB’dan daha az RAM’li telefonlar için hazırlandı. İşte tüm detaylar!

Google, geçtiğimiz Mayıs ayında düşük donanıma sahip cihazlar için özel olarak hazırlanan bir Android vaat etmişti. Bu sürüm cihaz geliştiricileri için şuan yayınlanmış durumda ancak tüm kullanıcıların hemen kullanacağı anlamına gelmiyor.

Android GO’nun gelmesi aslında çok önemli. 512MB veya 1GB RAM‘li telefonlarda çalışabilecek şekilde hazırlanan Android Oreo yapısı, tanımış olduğunuz Pixel 2 modellerinde yüksek donanımla birlikte çalışıyor.

Google düşük kaliteli telefonlar için Android Oreo Go sürümünü piyasaya sürdü1

DÜŞÜK DONANIMLI TELEFONLAR RAHATLAYACAK

Aynı işletim sistemini hem amiral gemi modellerinde hemde düşük donanımlı cihazlarda kullandırmak için Google, Go sürümünü karşımıza getiriyor.

Google Asistan, Google Haritalar, Gmail ve benzer uygulamalar Google’ın Go sürümlerinde kullanılabilecek. Ancak şu şekilde olacağını belirtmemizde fayda olacak. Örneğin YouTube Go, olacaktır. Yani uygulamalar Go’ya özel geliştirilecek ve sadelikten yana olacak. Bu bakımdan depolama alanına neredeyse yarı yarıya inecek.

Android Go’nun Oreo sürümünde “performans ve depolama iyileştirmeleri” de yer alıyor. Yeni sürüm optimize ve stabilize edilerek geliyor. Zaten Google veri saklama özelliğini değiştiriyor. Chrome’da herşey Google sunucu üzerinden çalıştırılacak ve telefona gelen veri küçültülecek. Verilerinizi zaten Google’ın Datally uygulaması ile kontrol edebilirsiniz.