Google Drive

Google Drive Yeni Güncelleme Detayları Belli Oldu

Bulut depolama sistemleri içerisinde en çok kullanılan sistemlerden biri olan Google Drive, son günlerde Android telefonların gözde servislerinden de biri haline geldi. Her ne kadar Android işletim sisteminde en çok kullanılan servislerden biri olsa da Google Drive, için şimdilerde bilgisayarlar üzerinden yeni bir teknoloji konuşuluyor. Güncelleme ile Google Drive bilgisayarlara yeni bir özellik gelmiş olacak. İşte detaylar.

İnternet devlerinden biri olan Google tarafından sunulan bulut depolama servisi Google Drive için, yeni bir düzene geçiş yapılmasına karar verildi. Google tarafından açıklanan karala beraber ortaya çıkan gelişmelerle beraber uygulamanın bilgisayarlar üzerinde de büyük yenilikler kazanacağı ortaya çıktı. Sadece bilgisayar versiyonunda yapılan bir değişiklik değil genel olarak Android serilerinde de değişime gidilecek. Yeni sistemin detayları neler? Hemen bundan bahsedelim.

Google Drive Yeni Güncellemeyle Senkron Sistemi

Google tarafından açıklanan güncellemeyle beraber Google Drive bulut servisinin doğrudan senkronlu bir şekilde çalışacağı da açıklandı. Şöyle ki artık kullanıcılar istedikleri dosyaları sadece gönderme istediğinde bulunarak saniyeler içerisinde Google hesaplarına yedekleyebilecekler. Hem Android akıllı telefonlarında hem de bilgisayarlarda ekstra bir yükleme istemcisi olmadan doğrudan senkron sistemi kullanarak istediğiniz dosyaların yedeklenmesi de sağlanacak.

Google Drive

Kullanıcıların tek yapması gereken ise mail hesaplarıyla yayınlanacak olan yükleyiciye giriş yapmak. Yükleyiciye giriş yaptıktan sonra ise bilgisayarlarınızdan yedeklemek istediğiniz dosyaları anında yükleme yapabileceğiniz gibi, senkron sistemini açık konuma getirerek doğrudan dosyalarınızın yedeklenmesini de sağlayabileceksiniz. Yani her seferinde yükleme yapmanız gereke kalmadan otomatik yedekleme yapılabilecek.

Bunun için sadece seçtiğiniz klasörlerin yedeklenmesinin yapılacağını da belirtelim. Google Drive yeni sisteminde doğrudan fotoğraflar uygulamanızı da yedekleyebileceksiniz. Fakat tüm bu yedekleme sistemiyle beraber mevcut ücretsiz depolama alanı da değişmeyecek. Google Drive üzerinde yine standart olarak 15 GB depolama alanı sunulduğunu göreceğiz. 15 GB depolama alanını hakkında düzenlemeleri de yine Google Drive üzerinden de yapmanız mümkün.