Google Drive Uygulaması

Google Drive Uygulaması Sonunda Yayınlandı

Google Drive Uygulaması, yapılan açıklama sonrasında resmi olarak yayınlandı. Google tarafından yayınlanan Drive uygulaması sayesinde bilgisayar kullanıcıları da çok kolay bir şekilde yedekleme yapabilecek ve sunucu üzerinden yedekledikleri dosyaları indirebilecek. Hem Mac hem de Windows için yayınlanan Google Drive Uygulaması detaylarına daha yakından bakalım.

İnternetin dev markalarından biri olan Google, sadece internet devlerinden biri olmak yerine son dönemde hem uygulama bazında hem de donanım bazında yeni adımlar atmaya başladı. Yazılım alanında teknoloji devinin attığı en büyük adımlardan birisiyse Google Drive. Android akıllı telefonlarda kullanılan ve akıllı telefonların hafıza yönetiminin çok daha iyi yapılmasını sağlayan Google Drive, kullanıcıların fotoğraflarını ve belgelerini bulut sunuculara taşımakta.

Her kullanıcı için hem yedekleme sorununu ortadan kaldıran sistem hem de kullanıcıların telefonlarında depolama alanı sorunu yaşamalarının önüne geçiyor. Bu şekilde akıllı telefonların aranan sistemlerinden biri haline gelen Google Drive artık Google Drive Uygulaması olarak gündeme gelecek. Öyle ki uygulama hem Mac hem de Windows kullanıcıları için yayınlandı.

Google Drive Uygulaması

Google Drive Uygulaması Nasıl Bir Kullanıma Sahip Olacak?

Kullanıcıların Google Drive Uygulaması sayesinde bilgisayarlarında da kolaylıkla bulut sunucu kullanmalarının önü açılıyor. Sadece uygulamayı bilgisayarınıza indirmeniz ve hesabınıza giriş yapmanız yeterli olacak. Bundan sonra ister otomatik olarak isterseniz de manuel olarak bilgisayarınızda yer alan tüm belgelerinizi, dosyalarınızı, fotoğraflarınızı Drive içerisine yükleyebileceksiniz.

Ayrıca istediğiniz an yedeklediğini dosyaları yeniden bilgisayarınıza indirmeniz de mümkün olacak. Hatta isterseniz sadece belli bir alana atılan dosyalarınızı ya da fotoğraflarınızı da yedekleyebileceksiniz. Mesela sadece “D” bölümüne atılan fotoğraflar otomatik olarak Google Drive Uygulaması tarafından yedeklensin diyebileceksiniz.

Üstelik kullanıcılar Google’ın şartlarını ve fotoğraf biçimlerini kabul ederse (düşük kalite fotoğraf) bu durumda sınırsız bir sunucu alanına sahip olacak. Yani hiçbir ücret vermeden standart olarak gösterilen fotoğrafları doğrudan uygulamada depolayabileceksiniz. Sadece Windows değil Mac serilerinde de kullanılabilecek uygulamanın final sürümü şu an içinde yayınlanmış durumda. Son olarak bunu da eklemiş olalım.