yapay zeka 1
Molecular Thoughts

Google Deep-Mind Yapay Zeka ile Gelecek Tahmini Yapabilecek!

Google Londra tabanlı Deep-Mind ekipleri imagination yani hayal etme özelliğine sahip olan ve olmayan iki yapay zeka tipi tasarladı.
Planları yoluna koymak ve verilen görevleri çalıştırmak üzere tasarlanan bu modüllerde “imagination” kapasitesine sahip olan modülün daha fazla başarıyla verilen görevleri tamamlama kapasitesine sahip olduğu tespit edildi.

Deep-Mind research ailesinin bu yeni üyesiyle hayal dünyasını zenginleştiren ve tahmin üretimini kolaylaştıran “imagination encoder” ile çevre için faydalı ve faydasız olan tahminlerde bulunabilme yetisine sahip hale gelebiliyor.

Yapay zeka hayal gücü insan davranışlarını hayal etme, merak ve insan hafızasını kendi mekanizmasına kazandırmaya yönelik yapıda tasarlandığı için gelecek tahminleme konusunda oldukça başarılı olacağa benziyor.

Test Sonuç Ne Oldu ?

Sokoban adlı bir puzzle oyununda bu iki prototip test edilmiş olup, hayal etme gücüne sahip olan yapay zeka modülünün geçmiş tecrübelerden ders çıkararak hata oranını büyük ölçüde azalttığını yada diğer bir deyişle tahminlerinde elini şaşırtıcı sekilde cok daha fazla kuvvetlendirdiğini görenler, beklenenden daha başarılı sonuçlar karşısında biraz ürkütücü bir sevinç yaşadılar.

Bakalım yapay zeka ilerde insan aklına ne kadar fazla rakip olabilecek. Bizler tahmin dahi etmek istemiyoruz.