chrome emoji Geliyor 1

Google Chrome’a Emojiler İçin Kısayol Ekleniyor

Google,Chrome web tarayıcısında emoji dönemi başlıyor. Google’ın test ettiği emoji kısayolunu gelecek güncelleme ile kullanıma sunması bekleniyor.

Mobil platformlarda yer alan uygulamalarda  sıklıkla kullanılan emojiler şimdide internet kullanıcılarının ruh halini ifade etmek için kullanılıyor. Mesajlaşmalarda çok sık kullanılan emojiler, sosyal medya paylaşımlarında da daha fazla tercih edilmeye başladı. Bu yüzden  uygulamalar ve internet için kullanılan birçok program, güncelleme ile emoji desteğine daha çok önem verir oldu.

En fazla kullanılan tarayıcı olan Chrome, kısa bir süre sonra emoji güncellemesi alacak gibi duruyor. Şu an için test aşamasında olan emoji için yeni bir kısayol kullanımına olanak vermek isteyen Chrome, bu özelliği kısa süre içinde kullanıcılarla buluşturmayı öngörüyor.

Daha önce Chrome kullanıcıları emojileri kullanabilmek için tarayıcı adres arama kısmına chrome://flags girişi yaparak emoji ifadesini arayıp emoji arayışı ile istedikleri emojiye ulaşabiliyordu. Bu kullanım zorluğunun yanında birçok emojiye ulaşamama sorununu da doğuruyordu.

Chrome’da Emoji Dönemi Başlıyor

Gelecek olan yeni güncelleme sayeeinde metin girişi yapılan yerde istenildiği zaman sağ tıklandığında ulasilabilecek menüde emoji seçeneği de bulunacak.

Emojileri çok sık kullanan kullanıcılar Mac, Windows ve Linux sistemlerinde varolan kısayol kombinasyonlarınıda muhtemelen kullanıyordur. örneğin Mac OS’da Cmd+control+boşluk tuşu ile veya dokunmatik klavyeli Windows cihazlarda kaydırma hareketleri ile emojilere anında ulaşılabilmekte. Ancak Windows cihazların büyük çoğunluğunda bu özelliğin kullanılamaması Chrome’a gelecek emoji kısayolu oldukça kullanımı kolaylaştıracaktır.

Test edilen yenilihi  önümüzdeki haftalarda yayınlanmasi beklene  yeni güncelleme ile birlikte bu özelliğin kullanıma girmesi bekleniyor.