google-chrome-antivürüs

Google Chrome’a Antivirüs Eklentisi Geliyor!

Google ünlü internet tarayıcısı Chrome’a antivirüs özelliği ekledi. Geçtiğimiz günlerde eklenen bu özellik ile birlikte internet kullanıcıları temel virüslerden korunmuş olacak.

Ülkemizde ve dünyada en çok kullanılan internet tarayıcısı olma özelliğini taşıyan Chrome, zararlı yazılımlar ve virüsler konusunda kullanıcılarına pek de bir hatırı sayılır önlem sunmuyordu. Tarayıcı yalnızca azılı sitelerin erişimini engellemek ile yetiniyordu. Windows kullanıcılarının en çok muzdarip olduğu virüsler birçok insan için çileden çıkaracak seviyelerde. Bilinen en basit zararlı yazılımlar dahi internet tarayıcısının açılış ekranını ve varsayılan arama motorunu rahatlıkla değiştirebiliyordu.

Teknoloji devi Google firması kullanıcılarının bu sorununa el atarak, indirilebilir uygulaması Chrome’a antivirüs özelliği ekledi. Herhangi ek bir işlem yapmanıza gerek kalmadan gelen bu özellik sayesinde bilgisayarınız ve internet tarayıcınız en basit tehditlere karşıda korunmuş olacak.

Google Eset ile Çalışacak

Chrome’a eklenecek olan antivirüs özelliği için Eset Antivirüs firması ile iş birliği yapan Google bu sayede kullanıcılarını bir nebze daha zararlı yazılımlardan korumuş olacak. Çok geniş kapsamlı bir antivirüs işlevi görmese de temel sorunlar için oldukça önemli. Siz yine de Google’ın antivirüsüne güvenip bilgisayarınızda antivirüs kullanmayı ihmal etmeyin.