Google Chrome

Google Chrome’a siteleri kalıcı olarak susturma özelliği eklendi

Yenilenen Google Chrome’a siteleri kalıcı olarak susturmayı sağlayan bir özellik eklendi. Bu özelliğin otomatik olarak oynatılan videoların bulunduğu sitelerde oldukça sık kullanılacağı düşünülüyor. Detaylar haberimizde.

Google Chrome’un yeni sürümü Chrome 64 bu hafta yayımlanıyor. Performans iyileştirmelerinin yanı sıra bazı küçük özellik eklemelerine de sahip olan web tarayıcısı, web sitelerini kalıcı olarak susturmayı sağlayan yeni özelliğiyle dikkat çekiyor. “Mute tab” (sekmeyi sustur) olarak isimlendirilen bu özellik, eski sekme susturma özelliğinin yerini aldı. Eski özellikte susturulan bir web sitesinin kapatılarak yeniden açılması durumunda tekrar susturulması gerekiyordu. Ancak bu yenilik sayesinde Chrome hangi siteyi susturduğunuzu hatırlayacak ve siz değişim yapana kadar sitenin sesini açmayacak.

Google Chrome

Google Chrome’a HDR desteği geliyor

Tarayıcıya HDR desteği de ekleniyor. Yalnızca Fall Creators Update’i almış olan bilgisayarlarla kullanılabilecek olan bu özellik, tarayıcının birçok bilgisayarda ve monitörde kullanılabilmesini mümkün kılacak.