Google Chrome
Google Chrome

Google Chrome, Sayfa Geçişlerinde Olan Sorunla İlgileniyor

Google Chrome, uzun süredir kullanıcıların çoğunun keyifsiz olmasına sebebiyet veren ‘white flash’ adında olan sorunun çözümü için uğraşıyor.

Çoğu kişiyi rahatsız eden bu durum bazı kullanıcılar tarafından büyük bir sorun olmadığını belirtmesiyle ikiye ayrılan bir durum oldu. Ancak sorunu sürekli dile getirip dert yanılmasından kaynaklı olarak sorunla ilgilenme durumuna geçildi.

Chrome tarayıcınızda yeni bir sayfa açtığınız zaman beyaz ve boş bir sayfanın kısa bir süreliğine karşınızda olup açtığınız sayfanın sonradan açıldığını fark etmiş olabilirsiniz. Sadece yeni sekme açınca değil internet sitelerinde geçiş yaparken de karşımıza bu beyazlık çıkabilir.

Google Chrome
Google Chrome

JavaScript’in yavaş şekilde çalışması sonucu bu durum ortaya çıkıyor. Çoğu internet sitesi geliştiricinin bu sorununu çözmek için saatlerini harcadığı hatta günlerce üzerinde durulan bir konu.

Google Chrome sayfanın ilk bölümünü aldığı an sayfa yüklemeyi tercih ediyor. Firefox gibi tarayıcılarda bir sitenin yüklemesini oluşturmadan önce tamamıyla indirilmesini beklediği için böyle bir sorun yaşamıyor.

Bu durum da Google Chrome’un daha hızlı bir tarayıcı olduğunu gösterir fakat sitenin tam anlamıyla açılması tarayıcıların hepsinde aynı sürede gerçekleşiyor.