google chrome 62

Google Chrome İçin Yeni Güvenlik Sistemi

İnternet tarayıcılarında hız, verimlilik özellikleri bir yana dursun en çok önem verilen konu güvenlik olmaya başladı. Bu durumun ve kullanıcıların isteklerini bilen Google, kendi adı ile yayınladığı Google Chrome tarayıcıların güvenlik seviyelerini arttırmak için yeni adımlar atmaya başladı. İşte detaylar.

İnternet dünyası artık en güvensiz dünya olarak biliniyor. İçerisinde yer alan içeriklerden tutunda kullanıcıların kişisel bilgilerine kadar birçok konuda güvenlik sorunlarına neden olan sistemler ne yazık ki günümüz dünyasında zorunlu gereksinimlerden biri haline geldi. Artık günlük hayatta yerine getirilmesi gereken birçok işlem internet ortamına taşınmaya başladı. Haliyle tüm bunlar göz önüne alındığında internet gibi ortamlarda güvenlik sorunu en çok tartışılan konulardan biri oluyor.

Öyle ki güvenlik konusunda kullanıcılara daha iyi çözümler sunan güvenlik tarayıcılar özellikleri neler olursa olsun hemen bir adım öne çıkıyor ve en çok tercih edilen tarayıcılardan biri olarak kullanılmaya başlıyor. İşte bu tarayıcılardan birisi de Google Chrome. Aşırı RAM tüketimi ve sisteme ağırlaştırması gibi eleştirileri bir yana bırakan Google şimdilerde yeni tarayıcılarının güvenlik sistemlerini geliştirmeye başladı.

Geliştirilen yeni güvenlik sistemleriyle beraber kullanıcıların internet güvenliğini maksimum seviyeye çıkarmayı amaçlaya Google, tarayıcıları için yeni bir güncelleme sistemini daha duyurmuş durumda. Google Chrome 62 sürümü olarak bilinen yeni sürümle beraber güvenlik konusunda beklenen adımlar gelmiş durumda.

Google Chrome 62 Sürümle Yeni Uyarı Sistemi

Tarayıcı için geliştirilen yeni güncellemenin asıl amacı da güvenlik sistemi. İkinci aşamada değil doğrudan ilk aşamada güvenlik sistemine geçen Google’ın yeni seri güncellemesinden sonra artık kullanıcıların tarayıcılarına yazdıkları herhangi bir adresin güvenli olup olmadığı doğrudan algılanabilecek.

google chrome 62

Adresin doğruluğunun algılanmasının yanı sıra site güvenli değilse siz daha sitenin adresini yazarken Google Chrome tarayıcı sitenin güvenli olmadığı konusunda sizleri uyaracak. Yeni güncelleme sonrasında değişen güvenlik yapısında internet sitelerinin sertifikası olmadan kullanıcılara sunulmasının önüne geçilmiş olacak. Yani daha güvenli ve zararlı siteleri tespit eden bir tarayıcı sistemiyle karşı karşıya olacağız.

Google Chrome Rakiplerini Geride Bırakabilir

Özellikle ödeme sistemlerini içerisinde barındıran sitelerin ne kadar güvenli olduğu konusunda doğrudan kullanıcıları uyaracak olan Google Chrome böylelikle birçok sahteciliğinde önüne geçmiş olacak. Yeni güvenlik sistemi sonrasında sitelerinde artık daha dikkatli olması gerekecek. Özellikle güvenlik sertifikaları bulunmayan ya da güvenlik güncellemeleri yeterli olmayan siteler otomatik olarak Google sıralamasında düşüş yaşamış olacak ve Google Chrome uyarıları nedeniyle hit düşüşleri yaşayacak.

Şimdiden beğeni toplamasına kesin gözü ile bakılan yeni güvenlik güncellemenin sadece tarayıcıya uygulanacak olması ise kötü bir nokta. Google arama motoru içinde benzeri bir sistemin kullanıma girebileceği konuşuluyor. Fakat şimdilik bu konuda yeni bir güncelleme duyurulmuş değil.