Google Chrome 59 1

Google Chrome İçin Yeni Güncelleme Geldi

İnternet tarayıcısı denildiğinde akla ilk gelen tarayıcılardan birisi Google Chrome yenilenmeye devam ediyor. Son olarak Google Chrome tarayıcı için yeni bir sürüm daha yayınlandı. Google Chrome 59 sürümüyle beraber neler geliyor. İşte detaylar.

İnternet kullanımı artmaya devam ettikçe internet tarayıcıları da daha önemli hale gelmeye başladı. Son dönemde bu yarışta öne çıkmaya başlayan tarayıcı ise Google Chrome internet tarayıcısı oldu. Mozilla ve Edge tarayıcının son dönemde attığı adımlara karşılık vermek için zaten güncelleme hamlesi yapması beklenen Google Chrome tarayıcının bu hamlesi ise sonunda geldi.

Bu kez Google Chrome 59 sürümü tanıtıldı. Yeni sürümün tanıtılmasıyla beraber Google Chrome için beklenen yeni özelliklerde ortaya çıkmış oldu. Özellikle tarayıcının rakiplerinde öne çıkan özellikleri kazanmasını sağlayacak olan yeni güncellemenin detayları da sürüm notlarıyla beraber ortaya çıktı. Yeni sürümün ne gibi özellikler getirdiğine de bakalım.

Google Chrome Yeni Sürüm İle Gelen Yenilikler

Google Chrome 59 sürümüyle beraber ilk olarak tarayıcı performansında yeni bir düzen sunuluyor. İnternet tarayıcının hem daha stabil kaynak tüketimi yaptığını hem de genel olarak çökme sorunlarına ve donmalara karşı çok daha kararlı bir tarayıcı sunulduğunu da belirtelim. JavaScript desteğinin geliştirilmesiyle beraber sayfaların görüntüleme hızlarını da artıracağı açıklanan yeni Google Chrome tarayıcının Java motoru da değiştirildi.

Google Chrome 59

Bunun yanında sadece masaüstü sürümünde değil bunun yanında mobil platformlarda da ciddi bir performans artışı karşımıza çıkıyor. Google Chrome 59 sürümüyle beraber Android serisinde ciddi iyileştirmeler alan internet tarayıcısının, materyal tasarım özellikleri kazandığını da söyleyelim. Bunun dışında son olarak tarayıcının görüntü alma özelliklerinin de değiştirildiğini belirtelim.

Image Capture sisteminde artık Google Chrome tarayıcı üzerinden görüntü alan kullanıcıların kamera ayarlarına kadar her ayarı da düzenleme imkanı sunmuş durumda. Tüm bu özellikleriyle beraber tarayıcının güncellemesinin şu an indirilebilir olduğunu da belirtelim.