Google Chrome 60 Beta

Google Chrome 60 Beta Sürümü Yayınlandı. İşte Değişiklikler

Google’ın internet tarayıcısını yenileme süreci devam ediyor. Teknolojinin en değerleri markalarından biri olan Google son olarak Google Chrome 59 sürümünü yayınlamış ve birçok iyileştirme yapmıştı. Şimdi ise Chrome 60 Beta yayına girdi. İşte yeni sürüm hakkında bilinmesi gerekenler.

İnternet tarayıcıları arasında amansız bir yarış söz konusu. Hem en iyi tarayıcı olmak hem en hızlı tarayıcı olmak hem de en fazla kullanılan tarayıcı olma adına sürekli olarak yeni güncellemeler alan ve yeni sürümleriyle karşımıza çıkan internet tarayıcılarını görmekteyiz. Son olarak bu şekilde gündeme gelen tarayıcılardan biri de Google Chrome.

Bir dönem aşırı RAM tüketimi yaptığı için eleştirilen tarayıcıda, bu sorunu çözebilmek adına yayınlanan güncellemelerle beraber Google, artık güncellemelerini de kalıcı hale getirmeye başladı. Düzenli aralıklarla yeni güncellemeler yayınlayan teknoloji devinin yeni bir güncellemesi içinde beta sürümün yayını yapıldı. Google Chrome 60 Beta olarak yayınlanan sürümde dikkat çeken detaylar neler oldu? Bakalım.

Google Chrome 60 Beta

Google Chrome 60 Beta Sürümü Nasıl Değişiklikler Sunuyor?

Şimdilik sadece Android için yayınlanan yeni beta sürümünün indirilebilir olduğunu belirterek başlayalım. Chrome 60 Beta güncellemesiyle beraber ilk olarak yazı tiplerine bir güncelleme geliyor. Android Google Chrome kullanıcıları Chrome 60 Beta sürümünden sonra yazı tipi yüklemelerini çok daha kolay gerçekleştiren bir tarayıcıyla karşı karşıya kalacak. Genel kullanımda hataları bulunan Chrome yazı tiplerinde yaşanan gecikme sorununa çözüm oluşturacak olan yeni düzende, Chrome 60 Beta sürümü metin içeriklerini daha rahat görüntülemek adına çok daha başarılı bir CCS font tanımlayıcısı desteği kazandı.

Böylelikle site yüklenme hızlarını da arttıracak olan Chrome 60 Beta sürümüyle beraber gelen bir diğer değişiklik ise API yenilikleri. Birçok API iyileştirmesi alan tarayıcı hem daha güvenli hem de daha hızlı hale geliyor. Şu an için Chrome 60 Beta sürecinde olduğu için daha ne gibi yenilikleri olacağı konusunda zaman içerisinde daha fazla bilgi edinmek mümkün olacak. Fakat şimdilik Chrome 60 Beta sürümüyle beraber Android tarayıcı deneyiminin bir hayli arttırıldığını da söylemek gerekiyor.