Adsiz 1

Google Chrome 58 Yenilik ve İyileştirme Sunuyor

Bütün dünyada en yaygın kullanıma sahip olan tarayıcı Google Chrome, kısa süre önce yeni bir güncelleme yoluna gitti. Sürüm numarası 58 olan yeni güncellemeyle beraber kullanıcılar için bazı yenilikler ve güvenlik iyileştirmeleri geliyor. İşte Chrome 58 hakkında detaylar!

Google Chrome 58 ile beraber geliştiricilerini sevindirecek birçok yenilikle gelirken, beraberinde tarayıcıda fark edilen veya bildirilen bazı güvenlik açıklarını kapatarak kullanıcıların güvenliğini korumayı tercih ediyor. Daha evvelden gündeme düşen Google Chrome 58 numaralı sürümün betasında ortaya çıkan IndexedDB 2.0 veya bir diğer adı olan IDB 2.0 Google Chrome’ın 58 numaralı final sürümüyle tam anlamıyla desteğine kavuşuyor.

IndexedDB çok büyük data setleriyle uyumlu ve rahat bir şekilde çalışılmasına olanak sağlamak için geliyor. Bu özellikle beraber iframe navigasyonu daha fazla iyileşim sunarken, Android için Progresif Web uygulamaları ve PWA’lar için büyük ekran veya tam ekran desteğini getiriyor.

google chrome 58

Chrome 58 ile beraber 29 farklı açık kapatıldı!

Google Chrome 58 numaralı sürümüyle birlikte tam olarak 29 farklı güvenlik açığını da kapatıyor. Bu bakımdan kullanıcıların bir kez daha güvenliğini tam anlamıyla korumak isteyen Google kendini yeniden güvenlik konusunda ne kadar titiz davrandığını ortaya seriyor. Ayrıca Google hataları bulmak veya bildirmek amacıyla çalışan kullanıcılara ödül olarak binlerce dolar ödemişti.

Ayrıca Google Chrome için Windows güncellemesi sunarken, bunla sınırlı kalmayıp Mac OS kullanıcıları içinde bir yeni güncelleme sundu.

Elbette 58 numaralı sürüm ile daha fazla yenilik ve iyileştirmeler geliyor. Tüm bu yeniliklerin ve iyileştirmelerin neler olduğu görmek için buraya tıklayın.