get pixels google assistant working other android devices.1280x600 1

Google Assistant telefonunuzdaki sorunların çözümüne yardımcı olacak

Geliştirilmeye devam eden Google Assistant, yeni bir özellik sayesinde akıllı telefondaki sorunun çözümü için kullanıcıya yardımcı olabilecek. Detaylar haberimizde.

Pixel 2 ve Pixel 2 XL ile birlikte dijital kişisel asistanını geliştirmeye devam eden Google, Android kullanıcılarını oldukça sevindirecek yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Bu özellik sayesinde Google Assistant akıllı telefondaki sorunların çözümü konusunda kullanıcıya yardımcı olabilecek.

Kişisel asistan bazı durumlarda akıllı telefonun var olan özelliklerinden yararlanarak, bazı durumlarda ise kullanıcıya yapabileceği şeyler konusunda bilgi vererek yardımcı olacak. Örneğin akıllı telefonunuz bilmediğiniz bir nedenden ötürü tamamen şarj olmuyor. Bu durumda Google Assistant’a danışıyorsunuz ve yapılabilecek şeyleri sizin için sıralıyor. İşte bu duruma bir örnek:

Görsellerden Google Assitant’ın batarya sorununun nedenini teşhis edebilmek adına kullanıcıdan izin alarak birkaç şeyi kontrol ettiği anlaşılabiliyor. Sorunun düzelmemesinin ardından daha fazla yardımcı olamayacağını ancak Google Support’a ulaşabileceğini söyleyen asistan, son görselden görülebileceği gibi verilen numarayı algılamakta güçlük çekiyor. Elbette özellik şu an geliştirilme aşamasında olduğundan dolayı bazı pürüzlerin bulunması son derece normal.

Yalnızca Pixel 2 ile denenebiliyor

Google Assistant’ın bu yeni özelliği Google tarafından resmi olarak tanıtılmadı ve şu an yalnızca ABD’de bulunan Pixel 2 modellerinde denenebiliyor. Hala geliştirilme aşamasında olan bu özelliğin yakın bir tarihte duyurulacağı tahmin ediliyor.