Google Assistant NVIDIA SHIELD TV ile Android TVye Geliyor 1

Google Assistant, NVIDIA SHIELD TV ile Android TV’ye Geliyor

Google Asistan, kısa bir süre önce Alphabet şirketini çatısı altında bulunduran ikinci nesil NVIDIA SHIELD TV’yi tutarak Android TV’nin gelişimi ve uyumu için elinden geleni yapmaya söz verdi.

Sony tarafınca üretilen Bravia TV’ler birkaç ay sonra Google Asistan‘a erişecek ve Google bu konuda daha fazla bir açıklama yapmadı. Ancak bu yıl piyasaya çıkacak modellerin bu hizmetten faydalanma olasılığı çok yüksek.

Teknoloji devi, Google Asistan’ın Android TV özellikli cihazlarda yer almasının ciddi anlamda platformun geleceği ve sunmuş olduğu deneyimin gelişimi adına ve kullanıcıların en yüksek pratik ve kolaylığa kavuşması adına önemli olduğunu belirtti.

“Tamam Google” Demeniz Yeterli!

Yeni yazılımı indirip kurduktan sonra, NVIDIA SHIELD TV otomatik bir şekilde yeniden başlayacak ve AI (yapay zeka) hizmeti yeniden başlayarak destek vermeye başlayacaktır.

NVIDIA SHIELD TV’de Google Asistant’ı kullanmak isterseniz eğer, kumandanızda ki mikrofon düğmesine basarak komut vermeniz yeterli olacaktır. Bunların yanı sıra cihazınız açık durumdayken uzaktan kumandanıza Google Asistanı etkinleştirmek adına “Tamam Google” diyerek komut verebilirsiniz.

https://youtu.be/hIHsgqID9Xc