google asistan a sarki tanima ozelligi 1

Google Asistan’a Şarkı Tamına Özelliği Getirildi

Google, hayatımızda ki yerini git gide arttırmak ve gündelik yaşantımız esnasında vermiş olduğu hizmetleri iyileştirmek üzere çalışmalara ve geliştirmelere devam ediyor. Bu geliştirmelerden bir tanesi de Google Asistan’a getrildi.

Shazam ile hayatımıza giren ve duyduğumuz bir müziğin ne olduğunu öğrenmek için kullandığımız özelliğin bir benzerini yeteneklerinin arasına katan Google Asistan’a duyduğunuz bir şarkıyı dinlettiğinizde size hangi şarkı olduğunun yanıtını verecek.

Bir çok cihazda çalışan Google Asistan, etkinlik oluşturmaktan tutun; mesaj göndermeye kadar bir çok işlem yapılabiliyor. Google Asistan’ın bu yeni özelliği öncelikle Google Pixel 2 ve 2XL‘de müzikleri pasif bir şekilde dinleyip, şarkıyı ekranda tanımlama yeteneğine sahip ancak şimdilik yalnızca popüler şarkılarda çalıştığını ve.şarkıyı yaklaşık bir dakika dinledikten sonra başladığını da belirtelim.

Şu an için veri tabanında 10 Bin adet bulunan uygulama zamanla gelişeceği aşıkar. Şarkı belirlendikten sonra size şarkıcı adı, sözleri ve dinlemeniz için platform önerileri  de verilecek.

Şu an ABD’de hizmet veren bu özelliğin yakında Türkiye’ye de de kullanıma sunulmasını bekliyoruz.