Google Asistan Nedir 1

Google Asistan: Gelecek Nesil Kişisel Ve Daha Hızlı Hale Geliyor

Google I / O 2019 Geliştiriciler Konferansı’nın İnternet devi, bazı sürprizlerle karşılaşan ve akıllı telefonlarımızda bazı önemli iyileştirmeler getiren yeni nesil Google Asistan tanıttı.

Google, akıllı telefonlar için gelecek nesil asistanını önemli ölçüde geliştirdi. Gelecekte, Google Asistanı buluta doğrudan bir bağlantı olmadan çalışacaktır. Bunun için Google, yalnızca 0,5 GB buharlaştırılmış kullanım için yaklaşık 100 GB veriye ihtiyaç duyan buluttaki KI modellerine sahiptir. Bu, AI’nın doğrudan akıllı telefonda Google Asistan’ın arkasına geçmesine izin verir.

Google Asistanı: Anonim, Kişisel Ve Daha Hızlı

Yeni Google Asistan, bulut bağlantısı olmayan işlevsellikten dolayı biraz daha anonimdir, çünkü asistan akıllı telefonlarımızda çevrimdışı dili ve metinleri de anlar. Asistanın ne kadar ve ne ölçüde Google sunucuları ile veri alışverişinde bulunup bulunmadığı, yine bir İnternet bağlantısı olduğu anda Google’a ihanet etmez.

Google Asistan

Google Asistan Özellikler

Ek olarak, “Yeni Nesil” in Google Asistan sadece gerçek zamanlı olarak talepleri anlamakla kalmaz, asistan da yanıtları Google’a göre 10 kat daha hızlı göndermelidir. Ve Google Asistanı da daha kişisel olacak. Önümüzdeki aylarda, Google, Google Asistan’ın kullanıcılarını daha iyi anlamasına yardımcı olmak için yeni bir özellik başlatacak. Ayrıca, “Tamam google, bu hafta sonu anne için hava nasıl?” gibi talepler veya “Kız kardeşimin doğum gününden bir hafta önce çiçek sipariş etmemi hatırlat” gelecekteki asistan anlamına gelecek.

Google’ın Asistanına yapılan en önemli eklemeler, İnternet rezervasyonlarının web sürümü olarak Google Duplex olacak ve bu yıl ABD ve İngiltere’de İngilizce olarak Android akıllı telefonlarda kiralık araba ve sinema bileti rezervasyonu için kullanılabilecek. Buna ek olarak, Google Asistan kendi sürücü modunu alacak, bu da sürücülerin sesleriyle sürüş sırasında tüm önemli şeyleri yapmalarını sağlayacak.