Google Asistan Chromebooklara geliyor 1

Google Asistan, Chromebook’lara geliyor

Son sürüm ve yeni olan Google Home uygulaması, Google Yardımcı Programının Chromebook’lar için kısa süre sonra çıkacağını doğruladı. İşte bütün detaylar!

Geçtiğimiz yıl çıkan Pixel telefonlar ile çalışan Google Yardımcısı daha sonra tüm Android cihazlar için kullanılmaya başlandı. Android 6.0 Marhsmallow ve daha sonraki sürümlerde çalışan Google Android Wear cihazları , kulaklık, Android TV ve daha birçok cihazda çalışan Google Asistan‘ın diğer platformlarda da patlaması bekleniyor.

Raporlar Desteğin Kısa Süre Sonra Geleceğini Doğruluyor

9to5Google’ın sunduğu raporlara göre Yardımcı uygulama ile sohbet edildiğinde Google, Allo, Android telefonlar Chromebook‘lardan ve iOS cihazlarından da desteklenecek. Bu bakımdan Google Home’un ve herhangi bir akıllı telefonun simgesinin hemen yan tarafında minik bir dizüstü bilgisayarı simgesi yer alıyor. ChromeUnboxed, diğer platformlarda, yeni Pixelbook’un Google Asistan’ı nı harekete geçirmek adına özel bir düğme olacak gibi duruyor. Herhangi bir anahtar olmasa bile, Chrome, tabletlerde Android’in yerine geçeceği düşünülüyor.

Google’ın 4 Ekim günü düzenlemesi beklenen basın toplantısıyla Pixelbook’u ve diğer Pixel cihazlar ile Google Home Mini’yi duyurması bekleniyor. Chrome’da Asistan desteğinin bu yıl gelmesi bekleniyor. Hem de çok kısa süre sonra.